ΑΘΗΝΑ
11:21
|
03.05.2024
Η κλιματική αλλαγή που συμβάλει στην αναπαραγωγή των κουνουπιών, υπεύθυνη για τη χειρότερη επιδημία της τελευταίας εικοσαετίας.
Υπερπλήρη τα νοσοκομεία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών από το χειρότερο ξέσπασμα του δάγκειου πυρετού στο Μπαγκλαντές έχει ξεπεράσει τους 1.000 από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, με τα νοσοκομεία να αγωνίζονται να δημιουργήσουν χώρο για ασθενείς καθώς η ασθένεια εξαπλώνεται ταχέως στην πυκνοκατοικημένη χώρα.

Τουλάχιστον 1.017 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής το 2023 και σχεδόν 209.000 έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία, καθιστώντας αυτό το έτος το πιο θανατηφόρο από την πρώτη καταγεγραμμένη επιδημία, το 2000. Ο φετινός αριθμός θανάτων είναι σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερος από το σύνολο του περασμένου έτους, όταν το Μπαγκλαντές κατέγραψε 281 θανάτους που σχετίζονται με τον δάγκειο πυρετό.

Τα νοσοκομεία αγωνίζονται να βρουν χώρο για τον μεγάλο αριθμό ασθενών που υποφέρουν από υψηλό πυρετό, πόνο στις αρθρώσεις και εμετούς, ενώ υπάρχει έλλειψη ενδοφλεβίων υγρών, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας.

Δεν υπάρχει εμβόλιο ή φάρμακο που να θεραπεύει ειδικά τον δάγγειο πυρετό, ο οποίος είναι κοινός στη Νότια Ασία κατά την περίοδο των μουσώνων από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, καθώς το κουνούπι Aedes aegypti που μεταδίδει την ασθένεια ευδοκιμεί σε στάσιμα νερά.

Οι εντομολόγοι και οι επιδημιολόγοι υποστηρίζουν ότι η άνοδος της θερμοκρασίας και η μεγαλύτερη περίοδος των μουσώνων, που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, παρέχουν ιδανικές συνθήκες αναπαραγωγής για τα κουνούπια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα