ΑΘΗΝΑ
22:53
|
03.05.2024
Κατά την εκδοχή των ιρανικών αρχών, το κορίτσι τραυματίστηκε στο μετρό λιποθυμώντας λόγω υπότασης. Κουρδική οργάνωση βλέπει νέα περίπτωση Μαχσά Αμινί.
Φωτογραφίες της 16χρονης που κυκλοφόρησε η κουρδική οργάνωση Hengaw
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία 16χρονη Ιρανή μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση που φέρεται πως δέχθηκε στο μετρό της Τεχεράνης υπό ασαφείς συνθήκες. Ωστόσο, κατά την εκδοχή των ιρανικών αρχών, δεν υπέστη επίθεση η νεαρή. Το κορίτσι φέρεται πως τραυματίστηκε στο μετρό καθώς λιποθύμησε λόγω υπότασης. Βεβαιώνουν δε πως δεν υπήρξε η παραμικρή ανάμειξη δυνάμεων ασφαλείας ή μελών της λεγόμενης «θρησκευτικής» αστυνομίας.

Η Αρμίτα Γκαραουάντ

Αντίθετα, η κουρδική οργάνωση Hengaw υποστηρίζει πως η έφηβη που λέγεται Αρμίτα Γκαραουάντ, τραυματίστηκε άσχημα ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από γυναίκες της θρησκευτικής αστυνομίας στο σταθμό Σοχάντα του μετρό της Τεχεράνης.

Έκτοτε, το κορίτσι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Φατζρ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ώστε να μην επαναληφθούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας όπως έγινε πέρσι με την 20χρονη Κούρδισσα Μαχσά Αμινί που πέθανε στη διάρκεια σύλληψης από την θρησκευτική αστυνομία επειδή δεν φορούσε ευπρεπώς την ισλαμική μαντίλα.

Επίσης, φέρεται πως δεν επιτρέπεται καμία επίσκεψη στην έφηβη, ούτε καν από μέλη της οικογένειάς της.

Οι γονείς της 16χρονης

Πάντως, το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars μιλώντας σήμερα με τους γονείς της έφηβης κατέγραψε πως είπαν πως η κατάσταση της κόρης τους οφείλεται σε ατύχημα. Οι ίδιοι εκτιμούν πως ό,τι έγινε ήταν ατύχημα και όχι αποτέλεσμα κάποιας καταδίωξης.

Οι ίδιοι φέρεται να είπαν πως εξέτασαν βίντεο από τον σταθμό του μετρό στον οποίο χτύπησε η κόρη τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα