ΑΘΗΝΑ
04:01
|
04.05.2024
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και πέντε τραυματίστηκαν από σφαίρες σε πολυτελές εμπορικό κέντρο στη Μπανγκόκ με την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν 14χρονο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς μέσα σε πολυτελές εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ.

Η ταϊλανδέζικη αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο ένοπλο και σύμφωνα με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόκειται για έναν 14χρονο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Thai PBS μετέδωσε ότι οι τραυματίες είναι πέντε.

Η Κεντρική Υπηρεσία Ερευνών της Ταϊλάνδης ανήρτησε μια φωτογραφία στη σελίδα της στο Facebook ενός νεαρού για τον οποίο υποστηρίζει ότι είναι ο ύποπτος ένοπλος.

Ο πρωθυπουργός, Σρέθα Θαβίσιν, εξέφρασε ανησυχία για το περιστατικό.

«Είμαι ενήμερος για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο [εμπορικό κέντρο] Siam Paragon και έχω διατάξει την αστυνομία να διερευνήσει το θέμα. Κυρίως ανησυχώ για τη δημόσια ασφάλεια», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

Οπτικό υλικό, που δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί και ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύσωσης, δείχνει ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, να βγαίνουν τρέχοντας από το εμπορικό κέντρο και υπαλλήλους σεκιούριτι να τους βοηθούν να φύγουν πριν ανακοινωθεί η σύλληψη του υπόπτου.

Ένα από τα βίντεο αυτά δείχνει κόσμο να βρίσκει καταφύγιο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο εστιατορίου. Το Reuters επισήμανε πως δεν μπορούσε να διακριβώσει άμεσα την εγκυρότητα των πληροφοριών ή την γνησιότητα των βίντεο.

Νωρίτερα, ο τοπικός σταθμός Channel 3 μετέδωσε ότι μέσα από τις τουαλέτες του εμπορικού κέντρου ακούγονταν ήχοι που παρέπεμπαν σε πυροβολισμούς.

Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με μεγάλες ουρές από αυτοκίνητα να σχηματίζονται υπό καταρρακτώδη βροχή έξω από το εμπορικό κέντρο.

Η Ταϊλάνδη έχει αντιμετωπίσει κι άλλα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών τα τελευταία έτη. Ένας πρώην αστυνομικός σκότωσε 22 παιδιά μέσα σε ένα νηπιαγωγείο τον περασμένο χρόνο στη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι και όπλο, ενώ το 2020 ένας στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 57 στη διάρκεια επίθεσης που εκδηλώθηκε σε τέσσερα διαφορετικά μέρη εντός και στα πέριξ της πόλης Νακόν Ρατσασίμα στα βορειοανατολικά της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα