ΑΘΗΝΑ
20:46
|
01.05.2024
Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την αυριανή μέρα, «ημέρα πένθους» για το θάνατο 20 ατόμων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θρήνο προκαλεί στην Ιταλία πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στη Βενετία. Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai,  υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σημειώθηκε η πτώση λεωφορείου από την πόλη Μέστρε του Βένετο από εναέριο οδικό άξονα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων (ανάμεσά τους δύο παιδιά) και τον τραυματισμό άλλων 12.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την αυριανή μέρα, «ημέρα πένθους» στην πόλη του. Παράλληλα, τόνισε πως επρόκειτο για λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica υπάρχουν και 5 αγνοούμενοι.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας θα πρέπει να εξακριβώσουν για ποιο λόγο το λεωφορείο έπεσε από την οδογέφυρα και κατέληξε δίπλα σε σιδηροδρομική γραμμή. Το όχημα πήρε φωτιά και πολλοί επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους, φέρεται πως απανθρακώθηκαν. Όλοι οι νοσοκόμοι και οι γιατροί των νοσοκομείων της περιοχής της Βενετίας κλήθηκαν να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες.

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα