ΑΘΗΝΑ
02:47
|
22.05.2024
Το κυβερνών κόμμα κάλεσε όλους τους βουλευτές, δεξιούς κι αριστερούς, να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ορελιέν Ρουσό, προέτρεψε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι απέναντι στους κοριούς, που φαίνεται να έχουν πληθύνει στα κρεβάτια των Παριζιάνων.

Παράλληλα, ωστόσο, το κυβερνών κόμμα προετοιμάζει νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της «μάστιγας».

«Δεν υπάρχει λόγος για γενικό πανικό, δεν δεχόμαστε επίθεση από τους κοριούς», δήλωσε ο Ρουσό στο ραδιόφωνο France Inter την Τρίτη.

«Αυτό που με απασχολεί είναι να μην εξαπατώνται οι άνθρωποι από εταιρείες που τους αναγκάζουν να πληρώσουν 2.000 ή 3.000 ευρώ» για να εξοντώσουν κοριούς στα σπίτια τους, πρόσθεσε, κατηγορώντας τη βιομηχανία ελέγχου παρασίτων ότι κερδοφορεί από τον πανικό.

Αν και οι κοριοί είχαν σε μεγάλο βαθμό εξαφανιστεί σε όλη τη Δυτική Ευρώπη μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους στο Παρίσι.

Εκτιμάται ότι το ένα δέκατο των γαλλικών σπιτιών έχει προσβληθεί από κοριούς κάποια στιγμή τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Αφότου εντοπίστηκαν κοριοί στα τρένα και τα μετρό της πόλης τις τελευταίες εβδομάδες, το δημαρχείο υπέβαλε επίσημη καταγγελία στη γαλλική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, απαιτώντας τη λήψη μέτρων.

«Πρόκειται πραγματικά για εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι ένα ενδημικό θέμα σε όλα τα μέρη που υποδέχονται το κοινό», είπε ο πρώτος αντιδήμαρχος του Παρισιού Εμάνουελ Γκρεγκουάρ, υποστηρίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των κοριών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 που θα φιλοξενήσει η πόλη του.

Ο υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα συναντηθεί με τους φορείς των δημόσιων μεταφορών για να συζητήσουν το πρόβλημα των κοριών.

Σε εθνική ενότητα απέναντι στους κοριούς καλεί το κυβερνών κόμμα

Ο επικεφαλής του κόμματος Αναγέννηση του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, Σιλβέν Μαγιάρ, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο με μέτρα την αντιμετώπιση της «μάστιγας» των κοριών.

Ο Μαγιάρ είπε ότι το κόμμα του θα αντιμετωπίσει το θέμα ως «προτεραιότητα» και κάλεσε όλους τους βουλευτές, δεξιούς κι αριστερούς, να συνεργαστούν για το νομοσχέδιο.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα