ΑΘΗΝΑ
05:37
|
02.05.2024
Με θανατηφόρα ένεση εκτελέστηκε θανατοποινίτης στη Φλόριντα.
Ο 54χρονος Μάικλ Ζακ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας θανατοποινίτης, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία δύο γυναικών το 1996, εκτελέστηκε χθες, Τρίτη, στην πολιτειακή φυλακή του Ρέιφορντ στη Φλόριντα, ανεβάζοντας σε 19 τις εκτελέσεις θανατικής ποινής στις ΗΠΑ από την αρχή της χρονιάς.

Ο 54χρονος Μάικλ Ζακ εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, αφού συναντήθηκε για τελευταία φορά με την σύζυγό του και μίλησε με τον πνευματικό του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ είχε απορρίψει την προηγουμένη το αίτημα των δικηγόρων του για αναστολή της εκτέλεσης ισχυριζόμενοι ότι ήταν διανοητικά ανάπηρος λόγω εμβρυικού αλκοολισμού και διαταραχής μετατραυματικού στρες.

Ο Μάικλ Ζακ καταδικάστηκε σε θάνατο το 1997 για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και φόνο γυναίκας που είχε συναντήσει σε μπαρ. Είχε επίσης κριθεί ένοχος για τη δολοφονία άλλης γυναίκας, που επίσης συνάντησε σε μπαρ, την ίδια περίοδο, για την οποία καταδικάστηκε να εκτίσει ισόβια κάθειρξη.

Η εκτέλεση του Ζακ ήταν η όγδοη υπό τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις και η έκτη στη Φλόριντα φέτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πολιτείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα