ΑΘΗΝΑ
01:09
|
05.05.2024
Αν το ηλικιακό όριο για την αγορά τσιγάρων αυξάνεται κάθε χρόνο, όπως πρότεινε ο πρωθυπουργός, στις νεότερες γενιές Βρετανών δε θα επιτραπεί να καπνίσουν ποτέ.
«Κάποιος που είναι σήμερα 14 χρονών δεν θα αγοράσει ποτέ νόμιμα [ούτε] ένα τσιγάρο», υποστήριξε ο Σούνακ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ηλικία στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να αγοράζουν τσιγάρα και καπνό στην Αγγλία θα πρέπει να αυξάνεται κατά ένα χρόνο κάθε χρόνο, ως ότου να μην επιτρέπεται τελικά σε κανέναν να τα αγοράσει, υποστήριξε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ.

Αν η πρόταση του Σούνακ γίνει νόμος, η Βρετανία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει ουσιαστικά στους πολίτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ηλικία και κάτω να αγοράσουν ποτέ στη ζωή τους τσιγάρα. Το Reuters σημειώνει πως και η Δανία εξετάζει μια παρόμοια κίνηση.

Μιλώντας στη διάσκεψη του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ, ο Σούνακ είπε ότι με μια τέτοια νομοθεσία, «κάποιος που είναι σήμερα 14 χρονών δεν θα αγοράσει ποτέ νόμιμα [ούτε] ένα τσιγάρο».

Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι ήταν το καταλληλότερο βήμα για την αντιμετώπιση της κύριας αιτίας ασθενειών που μπορεί να προληφθεί.

«Δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο καπνίσματος», είπε.

Το ποσοστό των καπνιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώνεται από τη δεκαετία του 1970, αλλά, όπως αναφέρει το BBC, εξακολουθούν να υπάρχουν έξι εκατομμύρια καπνιστές στην Αγγλία και επτά εκατομμύρια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο η Αγγλία να θεωρείται απαλλαγμένη από το κάπνισμα, δηλαδή να καπνίζει κάτω από το 5% του πληθυσμού της, έως το 2030.

Παράλληλα, εικάζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση θα προγραμματιστεί μια διαβούλευση σχετικά με την αυστηροποίηση της νομοθεσίας γύρω από το άτμισμα.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα