ΑΘΗΝΑ
01:16
|
28.04.2024
Δράση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενάντια στη βιομηχανία της γούνας ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ζώα.
Δράση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δράση-παρέμβαση έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή, παράλληλα με την καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα και έχει σκοπό να αναδείξει τις σκληρές και ανήθικες πρακτικές που κρατάνε τη βιομηχανία της γούνας ακόμα ζωντανή, σε αντίθεση με τα μη ανθρώπινα ζώα – και όχι μόνο – που δολοφονούνται στο βωμό του κέρδους.

Τη δράση στηρίζουν η Πρωτοβουλία Κατά της Γούνας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δράσης:

Οι ακτιβιστ(ρι)ες ξάπλωσαν πάνω σε ένα λευκό σεντόνι και έμειναν ακίνητα άφου έλουσαν τα σώματα τους με κόκκινη μπογιά, με τον υπόλοιπο κόσμο να παραμένει σιωπηλός μπροστά στο θέαμα, και ύστερα να φωνάζει συνθήματα υπέρ της ελευθερίας των ζώων που εκτρέφονται και μετατρέπονται σε προϊόντα ένδυσης και κατανάλωσης.

Όλ@ γνωρίζουμε, πλέον, πως η βιομηχανία της γούνας και του δέρματος είναι ανήθικη, μη βιώσιμη, αντιοικολογική και παρασιτική. Εν έτει 2023 και ενώ σε 19 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καταργηθεί εντελώς η γουνοποιία και σε άλλες οδεύει να καταργηθεί, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να χρηματοδοτεί τον πόνο αθώων ζώων και να στηρίζει μία βιομηχανία που πλέον έχει βέβαιη και σύντομη ημερομηνία λήξης.

Πιο ειδικά, μόνο τα τελευταία 4-5 χρόνια έχουν δοθεί συνολικά επιχορηγήσεις για τις γούνες άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Η βιομηχανία αυτή συντηρείται από τις πελατειακές και ψηφοθηρικές σχέσεις ανάμεσα στους γουνεμπόρους, επιχειρηματίες και τους εκάστοτε πολιτικούς και χάρη στις κρατικές επιδοτήσεις οι οποίες προέρχονται από τα χρήματα των φορολογουμένων. Αν και εκτιμάται ότι 5000 εργαζόμενοι βιοπορίζονται από τον κλάδο της γουνοποιίας στην Ελλάδα, μία ομαλή μετάβαση των εργαζομένων σε έναν βιώσιμο και ηθικό κλάδο όπως η γεωργία ή η βιομηχανία συνθετικής γούνας, δεν φαίνεται να είναι στα σχέδια της κυβέρνησης.

Απαιτούμε να μπει επιτέλους ένα τέλος στην κρατική επιδότηση εκτροφείων και γουνοποιητικών επιχειρήσεων ταυτόχρονα με την δημιουργία προγραμμάτων δίκαιης μετάβασης που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή τη βιομηχανία να απασχοληθούν σε νέους κλάδους.

Στη δράση συμμετέχει η Πρωτοβουλία Κατά της Γούνας με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέμεσις.

Κάλεσμα στην πλατεία Συντάγματος:

“Η παρουσία και η στήριξη όλων μας στη δράση της 4ης Οκτώβρη είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Σας καλούμε την Τετάρτη 4/10 στις 17:00, στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή τη διεθνή ημέρα δράσης για τα ζώα, προς διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, που τόσο άδικα τους αφαιρούμε καθημερινά και σε μαζική κλίμακα. Ας γίνει αυτή η μέρα αφορμή για να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό τους και να ενώσουμε τις φωνές μας με τις δικές τους.

ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ”

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα