ΑΘΗΝΑ
22:35
|
21.06.2024
Θέλω έναν ΕΟΦ που να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες, που θα έχει διαφάνεια, που να ξέρει σε ποια φάρμακα έχουμε ελλείψεις, είπε ο υπουργός Υγείας.
Φάρμακα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άποψή του για τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) διατύπωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή την χτεσινή παραίτηση του προέδρου του οργανισμού  Δημήτρη Φιλίππου, που εξήγησε πως προτιμά να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα επειδή δεν τον ικανοποιεί ο τρόπος λειτουργίας του ΕΟΦ.

«Θέλω έναν ΕΟΦ που να ενημερώνει τους πολίτες με διαφάνεια» είπε ο Χρυσοχοΐδης αφήνοντας εμμέσως «ερωτηματικά» για τη διοίκηση του οργανισμού από τον έως χτες πρόεδρο. Ο Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε πως η «θητεία του προέδρου του ΕΟΦ έληξε» ενώ απευθυνόμενος σε βουλευτές της αντιπολίτευσης κατά τη σχετική συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής είπε:

«Αυτόν τον ΕΟΦ, στον οποίο εσείς αναφέρεστε, να τον χαίρεστε εσείς και όσοι άλλοι τον θέλουν έτσι. Εγώ δεν θέλω τέτοιο ΕΟΦ. Θέλω έναν ΕΟΦ που να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες, που θα έχει διαφάνεια, που να ξέρει σε ποια φάρμακα έχουμε ελλείψεις και ποια είναι σε επάρκεια. Έναν ΕΟΦ που θα αξιολογεί την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων. Και αυτό θα επιδιώξω και θα το κάνουμε σωστά, όπως και ένα ΕΣΥ που στο τέλος της τετραετίας θα είναι ένα από τα καλύτερα δημόσια συστήματα της Ευρώπης. Αυτό σας το διαβεβαιώνω και δεσμεύομαι».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, σχολίασε πως «με όσα ανέφερε ο υπουργός, η αιτία της αναχώρησης του προέδρου του ΕΟΦ δεν ήταν η λήξη της θητείας του αλλά ο τρόπος λειτουργίας του ΕΟΦ που δεν τον ικανοποιεί». Πρόσθεσε δε για όσα ανέφερε ο Χρυσοχοΐδης για τον ΕΟΦ: «Σαν να μας λέτε ότι παραλάβατε καμένη γη από τον προκάτοχό σας υπουργό της ΝΔ;».

Δεν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων, λέει το υπουργείο…

Το υπουργείο Υγείας διέψευσε πως υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Με ανακοίνωσή του διαβεβαιώνει πως ελέγχει καθημερινά τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων στην αγορά, ώστε να διακριβωθεί η επάρκεια τους και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τυχόν ελλείψεων.

«Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, καθώς η μη διαθεσιμότητα ορισμένων, καλύπτεται από τα αντίστοιχα γενόσημα, τα οποία έχουν την ίδια δραστική ουσία», αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε σημερινή του ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει πως το ίδιο έχουν ήδη επιβεβαιώσει δημοσίως, χθες και σήμερα, οι εκπρόσωποι των φορέων που εμπλέκονται στο φάρμακο.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχουν εκδοθεί τρεις αποφάσεις για απαγόρευση εξαγωγών και τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι τελευταία σε ελλείψεις φαρμάκων σε όλη την Ευρώπη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων στον τάχα ασφαλή καταυλισμό αλ Μαουάσι

Σχέδιο de facto προσάρτησης τη Δυτικής Όχθης αποκαλύπτουν οι New York Times

Παραιτήθηκε στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδιος για τη διένεξη Ισραήλ-Παλαιστίνης

Μέτρα αντιπυρικής θωράκισης ζητά το ΚΚΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα