ΑΘΗΝΑ
05:32
|
04.12.2023
Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους υπέβαλε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου. Την ίδια στιγμή 140 σκευάσματα βρίσκονται σε έλλειψη στα φαρμακεία της χώρας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων, με 140 σκευάσματα να είναι σε έλλειψη, την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Δημήτρης Φιλίππου.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Φιλίππου έγραψε τα εξής:

«Μετά από μία ολοκληρωμένη θητεία και δύο παρατάσεις και θεωρώντας ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει υπέβαλα εχθές αργά το βράδυ την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ και επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και την χειρουργική που τόσο αγαπώ!

Σε αυτό το ταξίδι που κράτησε τέσσερα χρόνια πολλά πράγματα επιτεύχθηκαν και ουσιαστικές αλλαγές και τομές έγιναν. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Κικίλια για την εμπιστοσύνη τους και τη δυνατότητα που μου παρείχαν να υπηρετήσω τη χώρα από τη θέση του προέδρου του πιο ιστορικού και συμβολικού οργανισμού στο χώρο της υγείας, αλλά ταυτόχρονα να συμμετάσχω σε σημαντικούς θεσμούς όπως η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και το ΚΕΣΥ.

Οφείλω να παρουσιάσω το έργο που πραγματοποιήθηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια και αυτό θα γίνει σύντομα. Προς το παρόν να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον ΕΟΦ για τη σημαντικής τους βοήθεια και τον επαγγελματισμό, τους συλλόγους ασθενών και τις Φαρμακευτικές Εταιρείες για την άριστη συνεργασία που είχαμε προκειμένου να δώσουμε λύσεις σε σημαντικά θέματα δημόσιας και ατομικής υγείας και φυσικά όλους εκείνους τους φορείς, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους συνεργαστήκαμε στη βάση αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού με στόχο την προαγωγή της υγείας στη χώρα μας!».

Αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων

Σοβαρές είναι οι ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων, ενώ παρατηρείται έξαρση στις φθινοπωρινές ιώσεις.

Οι μεγαλύτερες ελλείψεις έχουν καταγραφεί σε ευρείας χρήσης σκευάσματα όπως παιδικές αντιβιώσεις, κολλύρια, ινσουλίνες και αντιπηκτικά. Την ίδια ώρα, οι πολίτες αναγκάζονται να διανύουν ολόκληρα χιλιόμετρα για εξυπηρετηθούν.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ελλείψεις σε 140 σκευάσματα, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Η γραμματέας Συλλόγου Φαρμακαποθηκών Ελλάδος, Ειρήνη Μαρκάκη, δήλωσε από την πλευρά της ότι και φέτος θα λείψουν από τα ράφια των φαρμακείων ορισμένες αντιβιώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση με μαχαίρι στη Νέα Υόρκη: Τέσσερις νεκροί, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά

Γάζα: Χτύπημα σε στατόπεδο προσφύγων – Υγειονομική βόμβα τα σχολεία του ΟΗΕ

Φιλιππίνες: Βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους κατά τη διάρκεια καθολικής λειτουργίας

Πορεία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία: «Τέρμα στις υπομεταγγίσεις!»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα