ΑΘΗΝΑ
09:33
|
27.05.2024
Να θυμίσουμε, ότι ο κ. Πατούλης έφυγε εν μια νυκτί για έναν χορό...
Μητσοτάκης-Αγοραστός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πλήρη στήριξή του στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό έχει επιλέξει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρ’ ότι έχει δοθεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εντολή στις εισαγγελικές αρχές για διερεύνηση τυχόν ευθυνών και παραλείψεων, μεταξύ άλλων, και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας μετά τις φονικές και καταστροφικές πλημμύρες.

Μάλιστα, την πλήρη στήριξή του αυτή ο πρωθυπουργός θέλησε να τη δώσει και χθες (3/10), επιλέγοντας να ανακοινώσει ότι η χθεσινή σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε «παρουσία στο μέγαρο Μαξίμου του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού», ο οποίος επελέγη να μετάσχει όχι μέσω τηλεδιάσκεψης αλλά με τη φυσική του παρουσία στην Ηρώδου Αττικού.

Την απόλυτη στήριξή του στον κ. Αγοραστό είχε εκφράσει και μια μέρα πριν ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ρωτήθηκε αν υπάρχουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» σε σχέση με τον Γ. Πατούλη που «έφυγε μέσα σε ένα πρωινό για έναν χορό», ενώ υπάρχει «μια έρευνα της Δικαιοσύνης η οποία συμπεριλαμβάνει» τον κ. Αγοραστό και αν «το να στηρίζεται αυτός ο άνθρωπος από τη Ν.Δ., ο οποίος αύριο μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή, δείχνει» ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης κοιτάει «αυτή τη στιγμή περισσότερο το κομματικό κομμάτι εκεί κι όχι κάτι άλλο».

Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ο κ. Αγοραστός ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός περιφερειάρχης. Προφανώς καταλαβαίνω απόλυτα ότι όταν υπάρχει μια τόσο μεγάλη συμφορά είναι λογικό να αναζητηθούν ευθύνες, πολιτικές αλλά και από τη Δικαιοσύνη. […] Αλλά ως προς τη συνεργασία την οποία είχαμε μαζί του, εγώ δεν έχω παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση, αλλά και για τη δουλειά η οποία, ξέρετε, έγινε και μετά τον “Ιανό”». Πήγε έτσι να προκαταλάβει την έρευνα της Δικαιοσύνης και αμέσως μετά να κρατήσει κάποιες αποστάσεις, για να καταλήξει όμως και πάλι να προκαταλαμβάνει τη Δικαιοσύνη: «Προφανώς αυτά τελικά θα τα αξιολογήσει η Δικαιοσύνη. Δεν μπορώ εγώ να γνωρίζω στη λεπτομέρειά του αν υλοποιήθηκε όπως έπρεπε να υλοποιηθεί κάθε αντιπλημμυρικό έργο μετά τον “Ιανό”. Εγιναν, όμως, πολλά έργα μετά τον “Ιανό”. Κάποια από τα έργα αυτά, μάλιστα, τα υλοποίησε και η κεντρική κυβέρνηση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρμενία: Δεκάδες νέες συλλήψεις διαδηλωτών που ζητούν την παραίτηση Πασινιάν

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ούσι των σκανδάλων

Ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Αρμενία

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα