ΑΘΗΝΑ
04:26
|
18.05.2024
Οι πέντε συλλήψεις φανατικών Εβραίων που έφτυναν Χριστιανούς στα Ιεροσόλυμα έγιναν μόνο και μόνο λόγω αντιδράσεων και λόγω...βίντεο!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τις έντονες αποδοκιμασίες και αντιδράσεις χιλιάδων ανθρώπων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με αφορμή βίντεο που έδειχναν την αήθη συμπεριφορά Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ να φτύνουν και να βρίζουν Χριστιανούς προσκυνητές και πιστούς, η ισραηλινή αστυνομία έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και συνέλαβε πέντε άτομα.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας (που είναι και ο ίδιος έποικος) Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους πως «δεν είναι ποινικό αδίκημα» να φτύνει κανείς τους Χριστιανούς προσθέτοντας πως το θέμα θα έπρεπε να ρυθμιστεί μέσω «εκπαίδευσης και οδηγιών» ή «συστάσεων».

«Δε δικαιολογούν τα πάντα μία σύλληψη» είπε στο ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού, αποδοκιμάζοντας από την άλλη τη συμπεριφορά των εποίκων λέγοντας πως θα πρέπει να τη σταματήσουν.

Φανατικοί Εβραίοι διαδηλώνουν κατά των Χριστιανών στα Ιεροσόλυμα

«Ρώτησα τον ραβίνο Ντοβ Λιόρ και είπε πως είναι ανήθικο και λάθος. Είμαστε εναντίον αυτής της συμπεριφοράς. Αλλά, ας σταματήσουμε να συκοφαντούμε το Ισραήλ. Είμαστε όλοι αδέλφια και ανήκουμε στον ίδιο λαό» κατέληξε ο Μπεν Γκιβρ.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του υπουργού έρχονται σε αντίφαση με άλλες παλιότερες που έκανε συχνά κατά το παρελθόν, υποστηρίζοντας πως είναι «αρχαίο εβραϊκό έθιμο» να φτύνει κανείς τους Χριστιανούς…

Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό πως οι μισαλλόδοξοι Εβραίοι έποικοι δεν θα συλλαμβάνονταν εάν δεν ένας αδιάψευστος μάρτυρας: Οι βιντεοκάμερες στα κινητά διερχόμενων περαστικών.

Ο επικεφαλής των επιθεωρητών της αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ, Ασάφ Χάρελ, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού πως «το να φτύνει κανείς κάποιον είναι σίγουρα επίθεση». Ο ίδιος σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση των επιθέσεων Εβραίων σε βάρος Χριστιανών στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ με επίσημα καταγεγραμμένα 17 τέτοια περιστατικά, ενώ δεκάδες άλλα δεν αναφέρθηκαν ποτέ σε αστυνομικά τμήματα της πόλης.

Σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό Κανάλι 12, ορισμένοι από τους συλληφθέντες είναι μαθητές του ραβίνου Νάταν Ρόθμαν, που είναι αδελφός του Θρησκευτικού Σιωνισμού (του κόμματος στο οποίο ηγείται ο υπουργός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ), Σίμχα Ρόθμαν.

Ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας, Ατάλλαχ Χάννα, μιλώντας σήμερα στο αραβικό δίκτυο Αλ Μαγιαντίν, τόνισε πως ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό φανατικοί Εβραίοι έχουν βάλει στο στόχαστρο της βίας Χριστιανούς στην Ιερουσαλήμ και ειδικά τους Παλαιστίνιους Χριστιανούς της πόλης.

Πολλοί από αυτούς φτύνουν και βρίζουν Χριστιανούς (μεταξύ αυτών και ιερείς) ολοένα και συχνότερα, μολονότι δεν πρόκειται για παλιό φαινόμενο. Παρατήρησε ωστόσο πως υπάρχει έξαρση αυτής της αήθους συμπεριφοράς μισαλλόδοξων Ορθόδοξων Εβραίων, ιδιαίτερα μετά τη συμμετοχή των ακροδεξιών υπουργών Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και Μπετσαλέλ Σμότριτς στη σημερινή κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στο μεταξύ σήμερα ο εκπρόσωπος των Καθολικών στην Ιερουσαλήμ, Ουαντίχ Αμπού Νάσαρ, κατήγγειλε και αυτός τις ισραηλινές κατοχικές αρχές για επιθέσεις κατά Χριστιανών και κατά χριστιανικών ναών. «Ο Πάπας ενημερώνεται για κάθε ένα περιστατικό και είναι θυμωμένος» είπε ο Νάσαρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Εκλογή νέου Μητροπολίτη Ντένβερ στο Φανάρι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα