ΑΘΗΝΑ
05:32
|
06.05.2024
Εξήρε το παράδειγμα του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, όπου οι καρκινοπαθείς δέχονται τα φάρμακα για τις θεραπείες στο σπίτι.
Ο υπουργός Υγείας στην ΕΡΤ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πρέπει να υπάρχει πλήρης ευθύνη για ζητήματα που άπτονται της υγιεινής των χώρων του νοσοκομείου αλλά και των ασθενών» τόνισε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή τη χτεσινή απόφασή του για «καρατόμηση» της διοίκησης του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία με αφορμή τα χάλια της Ψυχιατρικής Πτέρυγας.

Ο Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας να είναι σε «επαγρύπνηση» υποστηρίζοντας πως δε θα δείξει ανοχή σε κανέναν. Διαβεβαίωσε πως θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις ως το τέλος του 2023 ενόψει της «ριζικής ανασύστασης του ΕΣΥ» και την απορρόφηση σημαντικών κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης με αποδέκτες 130 νοσοκομεία και 150 κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα.

Σε σχέση με τις ελλείψεις που παρατηρούνται καιρό τώρα σε φαρμακεία της χώρας ο υπουργός Υγείας απάντησε πως αποφάσισε την απαγόρευση των εξαγωγών φαρμάκων ώστε να σταματήσουν τα προβλήματα ανεφοδιασμού της αγοράς. Ισχυρίστηκε δε πως η Ελλάδα είναι η τελευταία από τις χώρες της Ε.Ε. σε ελλείψεις φαρμάκων.

Εξήρε το παράδειγμα του ογκολογικού νοσοκομείου Άγιος Σάββας, όπου οι καρκινοπαθείς δέχονται τα φάρμακα για τις θεραπείες στο σπίτι τους τονίζοντας πως αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί ευρύτερα.

Σε ό,τι αφορά τις τεράστιες ελλείψεις γιατρών στα νησιά της χώρας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε πως θα δοθούν σημαντικά, «πολύ γενναία» κίνητρα στους γιατρούς να υπηρετήσουν εκεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα