ΑΘΗΝΑ
08:56
|
12.05.2024
Αστυνομικός στο Ηράκλειο Κρήτης δημοσίευσε χυδαία ανάρτηση μετά την εκκένωση της κατάληψης Ευαγγελισμός για την οποία θα περάσει από ΕΔΕ.
Η κατάληψη Ευαγγελισμός στην Κρήτη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προχώρησε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή τη χυδαία ανάρτηση αστυνομικού μετά τις σκηνές απίστευτης αστυνομικής βαρβαρότητας στην κατάληψη του Ευαγγελισμού.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να είναι ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, φέρεται να δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφία του εαυτού του να στέκεται υπερήφανα έξω από το εκκενωμένο κτίριο, να δηλώνει ότι η «διμοιρία του πέταξε έξω τους άπλυτους», ότι «η πόλη τους ανήκει», ενώ ευχόταν «καρκίνους» στα μέλη της κατάληψης. Όπως γράφει και στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι του χάκαραν το προφίλ.

Πιο αναλυτικά, ο αστυνομικός – και φερόμενος ως γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου – φωτογραφήθηκε έξω από τη σφραγισμένη πόρτα του άλλοτε κατειλημμένου κτιρίου της κατάληψης του Ευαγγελισμού, ανάρτησε τη φωτογραφία και έγραψε:

Η διμοιρία μου τα κατάφερε πετάξαμε μετά από 22 χρόνια τους άπλυτους από τον Ευαγγελισμό στο Ηράκλειο. Γαμώ τα σπίτια σας βρωμιάρηδες, η πόλη είναι δική μας. Καρκίνος στα σπίτια σας.

Μετά την κατακραυγή, προχώρησε σε νέα ανάρτηση για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, στην οποία αναγραφόταν ότι έπεσε θύμα χάκινγκ του προσωπικού του λογαριασμού σημειώνοντας ότι η αλήθεια θα αποκατασταθεί, χωρίς να εξηγεί πώς ανέκτησε ξανά τους κωδικούς του λογαριασμού του.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοίνωσε πως «σχηματίζεται ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης». Αναφέρουν ακόμα: «όπως προέκυψε κατά δήλωση των αστυνομικών οι προσωπικοί τους λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί από άγνωστο δράστη και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία περιέχουν δηλώσεις-σχόλια υβριστικού και απαξιωτικού περιεχομένου από προσωπικούς λογαριασμούς αστυνομικών που αφορά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο που πραγματοποιήθηκε την 30.09.2023, όπως προέκυψε κατά δήλωση των αστυνομικών οι προσωπικοί τους λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί από άγνωστο δράστη και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για το λόγο αυτό σχηματίζεται ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Δικαιοσύνη στα θύματα της Πύλου»: Συναυλία στου Ρουφ

Ο καιρός σήμερα: Σε άνοδο η θερμοκρασία

Μισθοί στην πρέσα-Συντάξεις στα τάρταρα 

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα