ΑΘΗΝΑ
15:50
|
28.04.2024
Μετά την αποπομπή Μακάρθι, ο νέος προσωρινός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων την ενημέρωσε πως... θα αλλάξει κλειδαριές.
Νάνσι Πελόζι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νάνσι Πελόζι και ο επί μακρόν αναπληρωτής της Στένι Χόγιερ έλαβαν εντολή να αδειάσουν τα γραφεία τους στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από τον προσωρινό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πάτρικ Μακ Χένρι.

Το αίτημα του ΜακΧένρι, παράλληλα με την ενημέρωση πως πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγή κλειδαριάς στα γραφεία, έγινε άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, μετά την πρωτοφανή απομάκρυνση, προχθές Τρίτη, του Κέβιν Μακάρθι από το αξίωμα.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Γκάρετ Γκρέιβς ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι το γραφείο της κ. Πελόζι θα παραδοθεί στον κ. ΜακΚάρθι, καθώς όπως είπε είθισται να φιλοξενεί τον τελευταίο που κατείχε το αξίωμα, επιρρίπτοντάς της και μομφή για την απομάκρυνση του Μακάρθι, τονίζοντας ότι τώρα που η κ. Πελόζι και άλλοι Δημοκρατικοί οδήγησαν στην εμφάνιση ενός νέου «πρώην» προέδρου, αυτός θα πρέπει να πάρει και το γραφείο.

Η κ. Πελόζι, η οποία δεν βρίσκεται επί του παρόντος στην Ουάσιγκτον, επέκρινε την απόφαση ως «μια απροσδόκητη απόκλιση από την παράδοση», τονίζοντας ότι η ίδια ως πρόεδρος διέθεσε στον πρώην πρόεδρο Ντένις Χάρστερε πολύ μεγαλύτερα γραφεία και για όσο διάστημα εκείνος επιθυμούσε

«Από όλες τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρει η νέα ηγεσία των Ρεπουμπλικανών, τις οποίες όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία, μία από τις πρώτες που έλαβε ο νέος προσωρινός Πρόεδρος ήταν να με διατάξει να εγκαταλείψω αμέσως το γραφείο μου στο Καπιτώλιο», είπε η Πελόζι σε δήλωση, αναφερόμενη στον Μακ Χένρι.

Η Πελόζι είχε δύο θητείες ως πρόεδρος της Βουλής, η πρώτη από το 2007 έως το 2011 και στη συνέχεια ξανά από το 2019 έως το 2022.

Συνήθως βέβαια σπάνια μέλη του Κογκρέσου που δεν έχουν ηγετικούς ρόλους διατηρούν γραφεία στο κτίριο του Καπιτωλίου. Αλλά η κ. Πελόζι μπόρεσε να κρατήσει ένα, καθώς ήταν πρόεδρος του Σώματος για 4 χρόνια και ένα από τα πιο σημαίνοντα στελέχη των Δημοκρατικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα