ΑΘΗΝΑ
18:02
|
16.05.2024
Τα πυρομαχικά κατασχέθηκαν από τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις από από ένα πλοίο στο Ιράν πέρυσι και τώρα στέλνονται στην Ουκρανία.
Πυρομαχικά στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες κατασχεθέντα ιρανικά όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, μεταφέρουν οι ΗΠΑ σε μία στιγμή που ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις, καθώς περιμένει περισσότερα χρήματα και εξοπλισμό από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει στην Ουκρανία περίπου 1,1 εκατομμύρια σφαίρες που κατασχέθηκαν από το Ιράν πέρυσι, δήλωσε ο στρατός τους. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom), η οποία επιβλέπει τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, λέει ότι τα φυσίγγια κατασχέθηκαν από πλοίο με προορισμό την Υεμένη τον Δεκέμβριο.

Οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας προειδοποίησαν πρόσφατα ότι οι γραμμές παραγωγής τους δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τον ρυθμό με τον οποίο η Ουκρανία χρησιμοποιούσε πυρομαχικά.

Η Centcom λέει ότι οι ιρανικές σφαίρες μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία τη Δευτέρα.

Τα πυρομαχικά κατασχέθηκαν αρχικά από τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις από ένα πλοίο χωρίς ιθαγένεια με το όνομα MARWAN 1 στις 9 Δεκεμβρίου, ανέφερε.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέκτησε την κυριότητα τους τον Ιούλιο μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως αστικής κατάσχεσης, με την οποία ένα περιουσιακό στοιχείο μπορεί να κατασχεθεί εάν ο ιδιοκτήτης του θεωρείται ότι εμπλέκεται σε εγκληματική δραστηριότητα.

Σε αυτή την περίπτωση, η αξίωση ασκήθηκε κατά του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, ενός κλάδου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων που έχει επιφορτιστεί με τη διατήρηση της κυβέρνησης της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της, η Centcom ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι «δεσμευμένες να συνεργαστούν με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να αντιμετωπίσουν τη ροή ιρανικής θανατηφόρας βοήθειας στην περιοχή με κάθε νόμιμο μέσο».

Τον τελευταίο χρόνο, το αμερικανικό ναυτικό έχει κατασχέσει χιλιάδες ιρανικά τουφέκια εφόδου και περισσότερα από ένα εκατομμύριο σφαίρες από πλοία που χρησιμοποιούσε το Ιράν για να μεταφέρει όπλα στην Υεμένη.

Οι κατασχέσεις, οι οποίες συχνά πραγματοποιούνται με τις περιφερειακές δυνάμεις εταίρους, στοχεύουν σε μικρά απάτριδα σκάφη σε διαδρομές που χρησιμοποιούνται ιστορικά για τη λαθραία μεταφορά όπλων στους Χούτι στην Υεμένη.

Στα μέσα Ιανουαρίου, οι ΗΠΑ βοήθησαν τις γαλλικές δυνάμεις στην κατάσχεση 3.000 επιθετικών τυφεκίων που κατευθύνονταν από το Ιράν στην Υεμένη, καθώς και 23 αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων. Μετά την κατάσχεση, οι ΗΠΑ πήραν στην κατοχή τους τα κατασχεθέντα όπλα.

Αυτή η απαγόρευση παράνομων όπλων επισφράγισε μια περίοδο δύο μηνών κατά την οποία οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους κατέσχεσαν συνολικά 5.000 όπλα και 1,6 εκατομμύρια σφαίρες, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία: Βαριές ποινές σε Κούρδους πολιτικούς για την εξέγερση του 2014

Απειλές λέει πως δέχεται και ο Ντόναλντ Τουσκ

ΚΚΕ: Απροστάτευτες από το κράτος οι γυναίκες από την ενδοοικογενειακή βία

Τελική έκθεση Τεμπών: Δεν έγινε μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα