ΑΘΗΝΑ
07:53
|
18.05.2024
Ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες πλήττουν τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ισπανίας.
Το 7% του νησιού καταστράφηκε στις πυρκαγιές του Αυγούστου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια πυρκαγιά που μαίνεται στην Τενερίφη, δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ισπανίας, εν μέσω ασυνήθιστα υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών ανάγκασε τις αρχές στην εκκένωση περίπου 3.000 ανθρώπων από τα σπίτια τους, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Πυροσβέστες με την υποστήριξη πυροσβεστικών ελικοπτέρων δίνουν μάχη με τη φωτιά, η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε μια περιοχή με απότομες χαράδρες στα βορειοανατολικά του νησιού που καταστράφηκε σοβαρά από μια τεράστια δασική πυρκαγιά τον Αύγουστο που υπολογίζεται πως έκανε στάχτη περίπου το 7% του νησιού.

Περίπου 2.400 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά, από την πόλη Σάντα Ούρσουλα και άλλοι 600 από την Λα Οροτάβα με τις τηλεοπτικές εικόνες και τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν καπνό να υψώνεται από έναν λόφο κοντά σε σπίτια σε μια απομακρυσμένη γειτονιά και ελικόπτερα να ρίχνουν νερό στις φλόγες.

Οι δημοφιλείς τουριστικές περιοχές στην Τενερίφη, μέρος του αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό Ωκεανό, δεν έχουν επηρεαστεί μέχρι στιγμής και τα δύο αεροδρόμιά της λειτουργούν κανονικά.

Η πυρκαγιά «έχει σταθεροποιηθεί, βλέπουμε πώς εξελίσσεται για να καθορίσουμε εάν σε λίγες ώρες οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους», δήλωσε η σύμβουλος του νησιού, αρμόδια για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, Μπλάνκα Πέρεθ, σε τοπικό ραδιόφωνο.

Το ξέσπασμα της πυρκαγιάς έρχεται καθώς η Τενερίφη και το γειτονικό νησί Γκραν Κανάρια βρίσκονται σε συναγερμό με θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου σε μεγάλο μέρος του νησιού, επίπεδα που συνήθως παρατηρούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το αρχιπέλαγος των επτά νησιών βρίσκεται στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Αφρικής και νοτιοδυτικά της ηπειρωτικής Ισπανίας . Στο πλησιέστερο σημείο τους, τα νησιά απέχουν 100 χιλιόμετρα από το Μαρόκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Σκόνη, ζέστη και λασποβροχές

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα