ΑΘΗΝΑ
04:57
|
19.05.2024
Υποστηρικτές της σχισματικής OCU κατέλαβαν τον Ιερό Ναό της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τιμήν του Αγίου Σεραφείμ του Σαρόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υποστηρικτές της σχισματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU) κατέλαβαν, χθες Τετάρτη, τον Ιερό Ναό της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC) προς τιμήν του Αγίου Σεραφείμ του Σαρόφ στο χωριό Ντράμποφ, στην περιοχή Τσερκάσι της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ορθοδόξων Δημοσιογράφων (UOJ).

«Στις 4 Οκτωβρίου, υποστηρικτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας με στολές παραλλαγής έσπασαν τις πόρτες και κατέλαβαν τον ναό της UOC προς τιμήν του Αγίου Σεραφείμ του Σαρόφ στο χωριό Ντράμποφ, στην περιοχή Τσερκάσι», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιερέα του ναού, οι επιτιθέμενοι έσπασαν τις πλαϊνές πόρτες του ναού και μπήκαν στο ιερό, απ’ όπου ιερέας της OCU τέλεσε στη συνέχεια θεία λειτουργία.

Όπως μάλιστα κατήγγειλε, στο σημείο βρίσκονταν και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών που απλά παρακολουθούσαν χωρίς να παρέμβουν, ενώ αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο δεν αντέδρασαν με κανέναν τρόπο στην κατάληψη του ναού, αφού εκπρόσωποι τις OCU τους επέδειξαν έγγραφα για την «επανεγγραφή» της ενορίας στην OCU, τακτική που ακολουθείται κατά κόρον τους τελευταίους μήνες.

Τέλος, ο ιερέας του ναού υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο η ενορία εγγράφηκε εκ νέου στην OCU χωρίς να πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση και παρότι οι πιστοί πραγματοποίησαν δύο κοινοτικές συναντήσεις, στις οποίες επαναβεβαίωσαν την πίστη τους στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, στις 3 Οκτωβρίου, περίπου στις 4:00, ακτιβιστές της OCU, με την υποστήριξη ανθρώπων ντυμένων με στρατιωτικές στολές, κατέλαβαν έναν ακόμα ναό στο χωριό Ζαμπουγιανίγιε, στην περιοχή του Κιέβου, ενώ νωρίτερα τον προηγούμενο μήνα, η επισκοπή Μπελοτσερκόφσκαγια της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έκανε λόγο για τη νυχτερινή επιδρομή και κατάληψη της εκκλησίας του Αγίου Μιχαήλ στη Μιρόνοβκα (περιοχή του Κιέβου) από υποστηρικτές της OCU.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα