ΑΘΗΝΑ
07:09
|
02.05.2024
Καταγγέλλει τους νόμους για την πλήρη ουκρανοποίηση, που επηρεάουν την εκπαίδευση, τις επιστήμες, τον πολιτισμό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σύνοδος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρωσική αντιπροσωπεία που συμμετέχει στην 54η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κάλεσε τα αρμόδια όργανα των Ηνωμένων Εθνών να αντιδράσουν στις πολυάριθμες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών από την κυβέρνηση του Κιέβου.

«Καλούμε τον Ύπατο Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και τις δομές του του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να ανταποκριθούν στην ανομία και τις καταχρήσεις εκ μέρους των αρχών του Κιέβου», ανέφερε μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας και επέστησε την προσοχή στους νόμους «για την πλήρη ουκρανοποίηση, οι οποίοι επηρεάζουν την εκπαίδευση, τις επιστήμες επιστήμη, τον πολιτισμό, και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

«Οι διώξεις ενάντια σε κάθε μορφή διαφωνίας γίνονται ολοένα και πιο αυστηρές. Νεοναζιστικές ομάδες λειτουργούν ελεύθερα σε όλη τη χώρα», τόνισε αναφέροντας χαρακτηριστικά τις διώξεις ενάντια στους κληρικούς και τους πιστούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η πρακτική των εξαναγκαστικών εξαφανίσεων και των αυθαίρετων συλλήψεων είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα», συνέχισε ο Ρώσος διπλωμάτης, υπογραμμίζοντας ότι η χρήση βασανιστηρίων και βίας κατά των κρατουμένων από τους αξιωματικούς επιβολής του νόμου και ασφαλείας της χώρας αποτελεί «συστημική πρακτική».

«Είναι απολύτως απαράδεκτο ότι, σε αυτό το πλαίσιο, οι χώρες της Βαλτικής και γενικά η συλλογική Δύση ενθαρρύνουν τον νεοναζισμό στην Ουκρανία, ενώ οι βετεράνοι των Waffen-SS, οι εγκληματίες πολέμου και οι συνεργάτες γίνονται δεκτοί σε εθνικά κοινοβούλια», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην πρόσφατη πανηγυρική υποδοχή του 98χρονου Ουκρανού που πολέμησε στα ναζιστικά τάγματα, στο κοινοβούλιο του Καναδά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα