ΑΘΗΝΑ
16:22
|
03.05.2024
Απειλή για οικολογικό κίνδυνο από τη μεταφορά του μολυσμένου αέρα νότια, προς τη Βοσνία.
Ένας πυροσβέστης στέκεται κοντά στη φωτιά στο εργοστάσιο Drava International κοντά στο Όσιγιεκ, Κροατία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη πλαστικών στην πόλη Όσιγιεκ της ανατολικής Κροατίας τα ξημερώματα της Τετάρτης επεκτάθηκε σε ένα κοντινό κτίριο όπου αποθηκεύονταν χημικά, απελευθερώνοντας τοξικές αναθυμιάσεις που θα μπορούσαν να μολύνουν τον αέρα και να προκαλέσουν οικολογικούς κινδύνους καθώς ισχυροί άνεμοι άρχισαν να τα μεταφέρουν νότια, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι κάτοικοι κοντά στα περίχωρα του Όσιγιεκ όπου ξεκίνησε η φωτιά κλήθηκαν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κρατήσουν τα παράθυρα κλειστά καθώς σύννεφα πυκνού μαύρου καπνού κάλυψαν την περιοχή. Τα σχολεία έκλεισαν και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι ο καπνός κινούνταν προς τη Βοσνία στο νότο.

Ο Ιβάν Άνουσιτς, κυβερνήτης της περιοχής Όσιγιεκ-Μπάρανια, κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες της αποθήκης Drava International, που κατασκευάζει πλαστικά, για παραμέληση και παραβίαση του νόμου.

Τα παιδιά μας δεν μπορούν να πάνε σχολείο, αυτός ο καπνός είναι καρκινογόνος, είπε ο Άνουσιτς στην τηλεόραση N1. Αυτό έχει δημιουργήσει μια οικολογική καταστροφή που θα πλήξει ολόκληρη την περιοχή, καθώς και ορισμένες γειτονικές (περιοχές) επίσης.

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, η οποία ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα στην αποθήκη του Ντράβα στο Όσιγιεκ, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ντράγκαν Βουλίν, επικεφαλής του αρχηγείου πολιτικής προστασίας του Όσιγιεκ, δήλωσε ότι η φωτιά δεν είναι ακόμα υπό έλεγχο.

Ο Ιβάν Άνουσιτς είπε ότι αυτή ήταν η τέταρτη τέτοια πυρκαγιά στην εταιρεία την τελευταία δεκαετία.

Ανήσυχοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν γύρω από την περιοχή που επλήγη από τη φωτιά.

«Δεν είναι εύκολο για εμάς να το παρακολουθήσουμε αυτό, ζούμε εδώ, περίπου 100-200 μέτρα από το εργοστάσιο», είπε ένας άνδρας. «Νομίζω ότι αυτή είναι μια οικολογική βόμβα που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα