ΑΘΗΝΑ
23:29
|
27.04.2024
Θα διοχετευτούν «σε χώρες που τα χρειάζονται πραγματικά και όχι σε χώρες που έχουν χορτάσει όπως γίνονταν με τα ουκρανικά σιτηρά».
Χωριστή αποστολή 200 χιλ. τόνων σε έξι αφρικανικές χώρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα σχέδιο για την προμήθεια 1 εκατ. τόνων σιτηρών στην Τουρκία, προκειμένου να διατεθούν σε χώρες που πραγματικά έχουν πρόβλημα διατροφικής επάρκειας, βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Βερσίνιν.

Η όλη διαδικασία βρίσκεται στα σκαριά, πρόσθεσε, τονίζοντας με απόλυτο τρόπο ότι δεν πρόκειται για πρωτοβουλία που αποτελεί μέρος των Συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης για τη Μαύρη Θάλασσα από την οποία η Μόσχα έχει αποχωρήσει, αλλά επιβεβαίωση της πρόθεσης της Ρωσίας να συνδράμει τις αναπτυσσόμενες χώρες και πρώτιστα την Αφρική προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στον επισιτιτικό τομέα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις μετά την επεξεργασία τους στην Τουρκία, τα ρωσικά σιτηρά θα παραδίνονται «σε χώρες που τα χρειάζονται πραγματικά και όχι σε χώρες που έχουν χορτάσει όπως γίνονταν με τα ουκρανικά σιτηρά το προηγούμενο διάστημα», υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Πέραν αυτής της πρωτοβουλίας, μέσω Τουρκίας, η Μόσχα θα υλοποιήσει την υπόσχεσή της να προμηθεύσει δωρεάν σιτηρά σε έξι αφρικανικές χώρες μέχρι το τέλος του έτους, σημείωσε, τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός.

«Σύμφωνα με την δήλωση του Βλαντίμιρ Πούτιν, μέχρι το τέλος του έτους θα παραδώσουμε πάνω από 200.000 τόνους σιτηρών σε έξι αφρικανικές χώρες. Αυτό θα γίνει επίσης, αλλά θα γίνει πλήρως με έξοδα της Ρωσίας», δήλωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα