ΑΘΗΝΑ
15:00
|
04.05.2024
Σωστή η καταδίωξη για 20 ευρώ, υποστήριξε ανάμεσα σε άλλα ανεκδιήγητα ο Γ.Γ. της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και συμμετέχων στον ψηφοδέλτιο του δημάρχου Ζέρβα.
Ο Χρήστος Συμεωνίδης σε παλιότερη εμφάνισή του στο MEGA
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην τηλεόραση του MEGA μίλησε ο Χρήστος Συμεωνίδης, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και συμμετέχων στον ψηφοδέλτιο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο Συμεωνίδης, που υπηρετεί στην Άμεση Δράση Θεσ/νίκης ως εκφωνητής, αμφισβήτησε το σκεπτικό του εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα πέρυσι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη.

Σωστή η καταδίωξη για 20 ευρώ

«Το γεγονός προκαλεί θυμηδία στους αστυνομικούς ότι δεν υπήρξε υπηρεσιακό ενδιαφέρον όταν ένας πολίτης του οποίου του έχουν στερήσει 20 ευρώ, ανεξαρτήτου ποσού, ζητάει τη βοήθεια της αστυνομίας δεν συνίσταται υπηρεσιακό καθήκον, όπως το είπε ο εισαγγελέας» είπε. Ειρωνικά σχολιάζοντας την πρόταση του εισαγγελέα σχολίασε πως «άρα από εδώ και πέρα όποιος πολίτης ζητάει βοήθεια της αστυνομίας θα κάνουμε διατίμηση και τιμολόγηση της αξίας αυτού που έχει κλαπεί για να μπορέσουμε να επιληφθούμε ως αστυνομικοί». «Μας βάζει σε άλλο σκεπτικό σε άλλη φιλοσοφία, όλο το σκεπτικό από την αρχή, πραγματικά προκαλεί μία απορία» επέμεινε και υποστήριξε ότι «αυτό το σκεπτικό του εισαγγελέα μπορεί ο καθένας να πηγαίνει να παίρνει προϊόντα 15 – 20 ευρώ και να φεύγει χωρίς να πληρώνει».

Όταν τρέχεις με τη μηχανή σου ανεβαίνει η αδρεναλίνη

Κληθείς να απαντήσει γιατί ο δράστης-αστυνομικός σήκωσε το όπλο, ο συνδικαλιστής αστυνομικός υποστήριξε ότι «όταν ένας άνθρωπος επιβαίνει σε δίκυκλο με μεγάλη ταχύτητα προβαίνει σε καταδίωξη ενός οχήματος που δεν σταματάει και είναι επικίνδυνο αν ο κ. εισαγγελέας το θεωρεί ήρεμη ψυχική κατάσταση εγώ δεν έχω να συμπληρώσω κάτι άλλο, παρά μόνο ότι μου φαίνεται πολύ παράξενο. Επειδή έχω κάνει 15 χρόνια στο δίκυκλο, το να ανεβαίνει η αδρεναλίνη, όταν αναπτύσσεις ταχύτητες -και για άλλους λόγους και όχι μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό- πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η ήρεμη ψυχική κατάσταση»;

Αργότερα ο εκπρόσωπος των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης επανέλαβε το σκεπτικό του δικηγόρου του «συναδέλφου» του:

«Τα λάστιχα με την ανωμαλία του εδάφους έφυγε λίγο πιο ψηλά το όπλο και έφτασε εκεί που φτάσαμε». «Μετακινήθηκε η κάννη του όπλου», επανέλαβε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα