ΑΘΗΝΑ
14:40
|
22.07.2026
Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας είχε σήμερα στα Τίρανα ο υπουργός Εξωτερικών.
Ο υπουργός Εξωτερικών με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόλυτη στήριξη της Ελλάδας προς τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, σήμερα Παρασκευή, στα Τίρανα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε:

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή, Μακαριώτατε, για εμένα, ως εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, να βρίσκομαι σήμερα στην Αρχιεπισκοπή και να έχω την ιδιαίτερη τιμή να σας γνωρίσω προσωπικά. Το έργο το οποίο έχετε επιτελέσει, αρχικώς, το ποιμαντικό σας και στη συνέχεια, το έργο σας στην Αλβανία, στην Αρχιεπισκοπή, τα τελευταία 32 χρόνια, είναι εξαιρετικά σημαντικό, και νομίζω αποτυπώνει ακριβώς αυτό το οποίο όλοι αισθανόμαστε, ένα έργο αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς σε όλα τα επίπεδα. Οι γέφυρες που μας ενώνουν, η Ορθοδοξία που είναι η κοινή μας πολιτισμική καταγωγή, νομίζω στο πρόσωπό σας βρίσκει τον πιο γνήσιο και σημαντικό εκφραστή.

Θέλω να σας εκφράσω όχι μόνο την εμπιστοσύνη της ελληνικής Πολιτείας, αλλά και την απόλυτη στήριξη στο έργο σας και σε εσάς, να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια ζέση να προσφέρετε ανιδιοτελώς, έτσι ώστε το ορθόδοξο ποίμνιο να έχει πάντοτε τον πνευματικό του ηγέτη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Ιστορικό πλήγμα για την Καθολική Εκκλησία στο Σαν Φρανσίσκο: Συμβιβασμός 395 εκ. δολαρίων για την κακοποίηση ανηλίκων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα