ΑΘΗΝΑ
05:56
|
02.05.2024
Οι συζητήσεις μπορούν να αποτρέψουν ατυχήματα και παρανοήσεις μεταξύ της Νορβηγίας και της Ρωσίας, ανέφερε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Νορβηγίας.
Οι Ίνγκβε Όντλο και Στάνισλαβ Βλαντιμίροβιτς Μάσλοβ συναντήθηκαν εν πλω στην Αρκτική
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο στρατηγοί από τη Νορβηγία και τη Ρωσία συναντήθηκαν χθες στην Αρκτική για να συζητήσουν τη συνεργασία στα σύνορα και άλλα σχετικά ζητήματα, ανακοίνωσαν σήμερα οι νορβηγικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ υψηλόβαθμων στρατιωτικών της Νορβηγίας – ιδρυτικού μέλους του ΝΑΤΟ- και της Ρωσίας, που γίνεται τουλάχιστον γνωστή, από τον Φεβρουάριο του 2022 που κλιμακώθηκε η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η συνάντηση μεταξύ του αντιστράτηγου Ίνγκβε Όντλο, αρχηγού του γενικού επιτελείου της Νορβηγίας, και του αντιστράτηγου Στάνισλαβ Βλαντιμίροβιτς Μάσλοβ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Συνόρων της FSB για τη ρωσική περιοχή της Δυτικής Αρκτικής, έλαβε χώρα σε σκάφος της νορβηγικής ακτοφυλακής, ανέφερε σε ανακοίνωση ο νορβηγικός στρατός.

Η Ρωσία και η Νορβηγία μοιράζονται κοινά σύνορα στην Αρκτική.

«Είναι σημαντικό να πραγματοποιούμε αυτές τις συναντήσεις για να συζητάμε τις προκλήσεις και να συμφωνούμε σε κοινούς στόχους και τα απαραίτητα μέτρα αναφορικά με τη συνεργασία στα σύνορα, τη συνεργασία σε επιχειρήσεις διάσωσης και τη διαχείριση της αλιείας», ανέφερε ο Όντλο σε ανακοίνωση.

«Μπορεί να αποτρέψει τα ατυχήματα και τις παρανοήσεις μεταξύ της Νορβηγίας και της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Η συνεργασία στα σύνορα Νορβηγίας-Ρωσίας βασίζεται σε διμερή συμφωνία που χρονολογείται από το 1949. Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στην αλιεία χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα