ΑΘΗΝΑ
03:30
|
02.05.2024
«Δεν επιτρέπεται καμία παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων», επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Μαχητικό MiG-31
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 αναχαίτισε ένα νορβηγικό αναγνωριστικό αεροσκάφος P-8A Poseidon πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς, ανέφερε σήμερα, Πέμπτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι ρωσικές δυνατότητες ελέγχου εναέριου χώρου εντόπισαν έναν εναέριο στόχο πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας. Ένα μαχητικό MiG-31 των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης αεράμυνας του Βόρειου Στόλου απογειώθηκε για να εντοπίσει τον στόχο και να αποτρέψει την παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως αεροσκάφος περιπολίας P-8A Poseidon της Νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας. Καθώς το ρωσικό μαχητικό πλησίασε το ξένο στρατιωτικό αεροπλάνο, το τελευταίο έκανε αναστροφή και απομακρύνθηκε από τα ρωσικά κρατικά σύνορα» τονίζεται στην ανακοίνωση που καταλήγει με την αυτονόητη δήλωση ότι «δεν επιτρέπεται καμία παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα