ΑΘΗΝΑ
08:37
|
09.05.2024
Ρεκόρ κατασκοπευτικών πτήσεων καταγράφηκε στα ρωσικά σύνορα τις προηγούμενες ημέρες.
Αναχαιτίστηκε από δυνάμεις της ρωσικής αεράμυνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ένα μαχητικό της αεροσκάφος απογειώθηκε σήμερα προκειμένου να εμποδίσει αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος να παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Αμυντικού Ελέγχου της Ρωσίας, ρωσικά μέσα ελέγχου του εναέριου χώρου πάνω από τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας εντόπισαν έναν εναέριο στόχο που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Το ρωσικό SU-30 συνόδευσε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αναγνωριστικό αεροσκάφος Reaper σήμερα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος δεν παραβίασε τα σύνορα της Ρωσίας, ρωσικά μέσα ελέγχου εναέριου χώρου στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας εντόπισαν έναν εναέριο στόχο που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«30 μαχητικά από την ομάδα καθήκοντος αεράμυνας απογειώθηκαν και ο άγνωστος στόχος αναγνωρίστηκε ως σκάφος MQ-9A Reaper, το οποίο ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που καταλήγει πως όταν ένα Su-30 της Ρωσικής Πολεμικής αεροπορίας το πλησίασε, το αμερικανικό μη επανδρωμένο αναγνωριστικό αεροσκάφος στράφηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση και απομακρύνθηκε από τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα, ρουμανικές πηγές ανέφεραν, ότι ένας αριθμός ρεκόρ αναγνωριστικών αεροσκαφών από χώρες του ΝΑΤΟ εθεάθησαν κοντά στα ρωσικά σύνορα, στον ρουμανικό εναέριο χώρο και πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Παρόμοιες ενέργειες πραγματοποιούνται εδώ και αρκετό καιρό, αλλά στις 20 Αυγούστου καταγράφηκε ρεκόρ πτήσεων, ανέφερε το ρουμανικό μέσο.

Αλλά και στις 22 Αυγούστου, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις κατέγραψαν την πτήση δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 Reaper και TB2 Bayraktar, που πραγματοποιούσαν αναγνώριση κοντά στην Κριμαία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας διευκρίνισε ότι για να αποτραπεί πιθανή παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να εξουδετερωθεί η κατασκοπευτική δράση των drones, απογειώθηκαν δύο μαχητικά των δυνάμεων αεράμυνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Αζερμπαϊτζάν και η Βουλγαρία ενισχύουν την εταιρική στρατηγική συνεργασία

Μπάιντεν: Τέλος τα όπλα για Ισραήλ εάν εισβάλει στην Ράφα

Στην απέλαση Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου θα προχωρήσει η Βρετανία

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα