ΑΘΗΝΑ
23:55
|
05.05.2024
Τον Ιούνιο η Μόσχα ανέφερε ότι αναχαίτισε με τον ίδιο τρόπο τρία βρετανικά αεροσκάφη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-30 αναχαίτισε, σήμερα Σάββατο, αμερικανικό αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9A Reaper, δήλωσε στους δημοσιογράφους το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της Ρωσίας.

«Τα ρωσικά συστήματα ραντάρ εντόπισαν έναν εναέριο στόχο που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας πάνω από τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας. Ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-30 των μονάδων αεράμυνας απογειώθηκε προκειμένου να αναγνωρίσει τον εναέριο στόχο και να αποτρέψει την παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9A Reaper που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ», ανέφερε το Κέντρο.

Επισημάνθηκε, επίσης, ότι μόλις το ρωσικό μαχητικό πλησίασε το ξένο αναγνωριστικό drone, το τελευταίο έκανε αναστροφή και απομακρύνθηκε από τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας.

«Το ρωσικό αεροσκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στην αεροπορική βάση της χώρας του. Δεν υπήρξε καμία μη εξουσιοδοτημένη εισβολή στον εναέριο χώρο της Ρωσίας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι, τον περασμένο Ιούνιο η Μόσχα ανέφερε ότι αναχαίτισε με τον ίδιο τρόπο τρία βρετανικά αεροσκάφη, ενώ τον Απρίλιο ένα αμερικανικό αναγνωριστικό Reaper κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα έπειτα από μια μανούβρα ρωσικών μαχητικών, γεγονός που όξυνε την ένταση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα