ΑΘΗΝΑ
14:09
|
17.05.2024
Συνεχίζει να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις επιθέσεις drones σε Μόσχα και Μπριάνσκ, η ρωσική αεράμυνα.
SU-35 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την καταστροφή ενός αναγνωριστικού ουκρανικού πλοίου που προσέγγισε ρωσικές εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, το βράδυ της Δευτέρας, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Το πλήρωμα ενός SU-30 της πολεμικής αεροπορίας κατέστρεψε ένα αναγνωριστικό σκάφος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή των ρωσικών εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε το Υπουργείο στο Telegram, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το είδος του πλοίου που καταστράφηκε, η την περιοχή στην οποία συνέβη το περιστατικό.

Λίγο νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, επίσης, την καταστροφή δύο ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Μαύρη Θάλασσα. Όπως ανακοινώθηκε, τα δύο drones, εντοπίστηκαν από τις δυνάμεις αεράμυνας και αντιμετωπίστηκαν με ηλεκτρονικά μέσα, με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο και να συντριβούν 40 χλμ. βορειοδυτικά της Κριμαίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποτρέψει μια σειρά επιθέσεων ουκρανικών θαλάσσιων μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, όπου οι επιθέσεις και από τις δύο πλευρές έχουν κλιμακωθεί από όταν τερματίστηκε η ισχύς της συμφωνίας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ουκρανικά θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στο βασικό ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα, καταστρέφοντας πλοίο του πολεμικού ναυτικού και σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένα εμπορικό λιμάνι της Ρωσίας έγινε στόχος.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επιθέσεις των δυνάμεων του Κιέβου με εναέρια drones, στις περιοχές της Μόσχας και του Μπρικάνσκ, με την ρωσική αεράμυνα να αντιμετωπίζει έως τώρα με επιτυχία δεκάδες περιστατικά.

Όπως ανακοινώθηκε, δύο ουκρανικά UAV εντοπίστηκαν από συστήματα αεράμυνας, αντιμετωπίστηκαν με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και στη συνέχεια συνετρίβησαν πάνω από το έδαφος της περιοχής Μπριάνσκ. Δύο ακόμη drones εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν από συστήματα αεράμυνας πάνω από το έδαφος της Περιφέρειας της Μόσχας.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε το δεύτερο περιστατικό στο κανάλι του στο Telegram, αναφέροντας ότι τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο επιθετικά drones: το ένα στην περιοχή Κράσνογκόρσκ και το άλλο στην περιοχή Κλάτσοφ.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσην στο RT ότι σε ένα σπίτι στο Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα, τα παράθυρα έσπασαν λόγω έκρηξης UAV και πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν επίσης ζημιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Παρβοϊός: Νοσηλεύεται παιδί στο Ωνάσειο με μυοκαρδίτιδα

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα