ΑΘΗΝΑ
12:21
|
24.05.2024
Μη επαληθευμένα βίντεο εικονίζουν ένα πολεμικό πλοίο να ρυμουλκείται γέρνοντας ελαφρώς προς τη μία μεριά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο ουκρανικά drones επιχείρησαν να επιτεθούν στη ναυτική της βάση στο Νοβοροσίσκ, ένα σημαντικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, αλλά καταστράφηκαν από ρωσικά πλοία.

«Απόψε, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν στη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ με δύο μη επανδρωμένα θαλάσσια σκάφη. Κατά την απόκρουση της επίθεσης, τα μη επανδρωμένα σκάφη εντοπίστηκαν οπτικά και καταστράφηκαν με πυρά από τα κανονικά όπλα των ρωσικών πλοίων», δήλωσε το υπουργείο.

Ωστόσο, μη επαληθευμένα βίντεο εικονίζουν ένα πολεμικό πλοίο να ρυμουλκείται, γέρνοντας ελαφρώς προς τη μία μεριά.

Ουκρανός κυβερνητικός αξιωματούχους, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στη Washington Post, υποστήριξε ότι η επίθεση κατάφερε να προκαλέσει ζημιές σε ένα μεγάλο ρωσικό πολεμικό πλοίο, το «Olenegorsky Miner».

Η κοινοπραξία Caspian Pipeline, η οποία φορτώνει πετρέλαιο σε δεξαμενόπλοια στο Νοβοροσίσκ, δήλωσε ότι η υποδομή της δεν υπέστη ζημιές από την επίθεση και ότι η φόρτωση πετρελαίου συνεχίζεται κανονικά. Ωστόσο, επιβλήθηκε προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας πλοίων στο λιμάνι.

Η κοινοπραξία διαθέτει ένα σύστημα αγωγών που συνδέει το Καζακστάν με το λιμάνι του Νοβοροσίσκ, από το οποίο το πετρέλαιο φορτώνεται σε δεξαμενόπλοια για να μεταφερθεί στις παγκόσμιες αγορές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν επίθεση κατά του ελικοπτέρου του Ραϊσί

Τελευταία μάχη στη Βουλή πριν τις Ευρωεκλογές, με θέμα την ακρίβεια [live]

Η διαφθορά έκρινε τις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Ανεξάρτητος υποψήφιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν στις εκλογές της 4ης Ιουλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα