ΑΘΗΝΑ
18:44
|
19.05.2024
«Το χώμα που ποτίστηκε με το αίμα των μαρτύρων δεν ρώτησε αν αυτό το αίμα είναι μουσουλμανικό ή χριστιανικό».
Σήμερα οι κηδείες των θυμάτων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην καταδίκη της επίθεσης με drones στην στρατιωτική ακαδημία της Χομς στην κεντρική Συρία, η οποία κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 σπουδαστές και μέλη των οικογενειών τους, προέβη το Πατριαρχείο Αντιοχείας με ανακοίνωσή του. 

«Το χώμα που ποτίστηκε με το αίμα των μαρτύρων δεν ρώτησε αν αυτό το αίμα είναι μουσουλμανικό ή χριστιανικό, όπως είχε πει ο Πατριάρχης Ηλίας Δ’. Αυτό που συνέβη χθες θα επιβεβαιώνει πάντα την ενότητα του συριακού λαού, ο οποίος φέρει τον σταυρό της δοκιμασίας, της βίας, της καταστροφής, της τρομοκρατίας, των δολοφονιών, της απαγωγής, της πολιορκίας, της αμαρτίας, της εξαγοράς και μιας ασφυκτικής οικονομικής κρίσης και αιματοχυσίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Εκκλησία της Αντιόχειας τονίζει σε άλλο σημείο της καταδίκης της επίθεσης, την οποία χαρακτηρίζει «δολοφονική», ότι όλα αυτά γίνονται στον βωμό των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τα οποία επί σειρά ετών αγνοούνται στη Συρία.

«Το Πατριαρχείο Αντιοχείας καταδικάζει όσα έγιναν χθες και εκφράζει συλλυπητήρια του στην ηγεσία και τον λαό της Συρίας. Ζητά, θείο έλεος για τους μάρτυρες, και για τις οικογένειές τους και προσεύχεται για τους τραυματίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα