ΑΘΗΝΑ
13:36
|
18.05.2024
Ο πρόεδρος του συμβουλίου της αρχής πυρηνικών σταθμών της Αιγύπτου έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη της εγκατάστασης.
Μια σημαία της Αιγύπτου και της Τουρκίας στην πλατεία Beyazit στην Κωνσταντινούπολη στις 4 Φεβρουαρίου 2011
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αίγυπτος έγινε μάρτυρας της εγκατάστασης της πρώτης της πυρηνικής συσκευής, καθώς η Αρχή Πυρηνικών Σταθμών ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος του συμβουλίου της αρχής πυρηνικών σταθμών της Αιγύπτου, Αμγκέντ Αλ-Γουακίλ, έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη της εγκατάστασης.

Ο Αλ-Γουακίλ έδωσε την άδεια να ξεκινήσει η εγκατάσταση της παγίδας πυρήνα του αντιδραστήρα στις 2 μ.μ., την ίδια στιγμή που οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις κήρυξαν τον πόλεμο στο Ισραήλ και κέρδισαν με τη βοήθεια της Ρωσίας και των σοβιετικών όπλων πριν από 50 χρόνια, στον Οκτωβριανό πόλεμο του 1973.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε παρουσία της ηγεσίας του Διοικητικού Συμβουλίου, της διοίκησης της ανώτατης διοίκησης της Αρχής Πυρηνικών Σταθμών, της ηγεσίας της Atomstroyexport και των τεχνικών ομάδων εργασίας από την αιγυπτιακή και τη ρωσική πλευρά.

Ο Αλ-Γουακίλ επιβεβαίωσε κατά την εγκατάσταση της παγίδας ότι: «Η εγκατάσταση μιας παγίδας τήξης, του πρώτου μακροπρόθεσμου πυρηνικού εξοπλισμού, σηματοδοτεί ένα κρίσιμο γεγονός στην πορεία προς την υλοποίηση του αιγυπτιακού πυρηνικού έργου».

Σημείωσε ότι αυτό συμπίπτει με τη μεγάλη ημέρα υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας όταν θριάμβευσε η θέληση των Αιγυπτίων, η οποία ενέπνευσε όλους τους Αιγύπτιους.

Ο Αλ-Γουακίλ μετέφερε ότι σε μια σύντομη περίοδο μόνο 14 μηνών, ο πυρηνικός σταθμός El-Dabaa γνώρισε πέντε σημαντικά ορόσημα στη διαδικασία υλοποίησης του έργου, ξεκινώντας με την πρώτη έκχυση σκυροδέματος για την πρώτη μονάδα τον Ιούλιο του 2022, την έναρξη της πρώτης έκχυση σκυροδέματος για τη δεύτερη μονάδα τον Νοέμβριο του ίδιου έτους και την άφιξη των πρώτων τμημάτων της παγίδας πυρήνα του αντιδραστήρα τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόρεια Κορέα: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με νέο σύστημα καθοδήγησης

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες: Το TikTok είναι δίαυλος μεταφοράς δεδομένων στην Κίνα

Google: Η αναζήτηση αλλάζει και έρχεται η τεχνητή νοημοσύνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα