ΑΘΗΝΑ
00:53
|
06.05.2024
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών Άχμεντ Αμπούλ Γκέιτ στη Μόσχα τη Δευτέρα.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών (LAS) Άχμεντ Αμπούλ Γκέιτ στη Μόσχα τη Δευτέρα, δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Τη Δευτέρα, συνομιλίες μεταξύ του Σεργκέι Λαβρόφ και του Γενικού Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα», είπε.

«Έχουμε μια πολυάσχολη ατζέντα, αλλά δεδομένης της δραματικής κλιμάκωσης της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης, θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Σύνδεσμος των Αραβικών Κρατών ανακοίνωσε στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter) ότι ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών «πήγε στη Μόσχα μετά από πρόσκληση του Ρώσου ΥΠΕΞ Λαβρόφ και αναμένει να συζητήσει μαζί του την κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας.»

Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, Παλαιστίνιοι εξαπέλυσαν επιθέσεις με ρουκέτες στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας. Ταυτόχρονα, ομάδες μαχητών διείσδυσαν στο έδαφος του Ισραήλ. Οι αρχές του Ισραήλ ενέκριναν μια προηγουμένως ανακοινωθείσα απόφαση να τεθεί η χώρα σε «κατάσταση πολέμου», που σημαίνει την έναρξη μεγάλων στρατιωτικών επιχειρήσεων. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν την Επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά» σε αντίποινα για την επίθεση, που προερχόταν από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Ισμαήλ Χανίγιεχ, ο σημερινός επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της HAMAS, δήλωσε ότι η παλαιστινιακή επίθεση ξεκίνησε ως αντίποινα για τις επιθετικές ενέργειες του Ισραήλ σχετικά με το τέμενος Al Aqsa στην κεντρική Ιερουσαλήμ. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ ενέκρινε μια κλήση εφέδρων.

Σύμφωνα με τελευταίες αναφορές, οι επιθέσεις με ρουκέτες άφησαν πάνω από 600 νεκρούς Ισραηλινούς και περισσότερους από 2.000 τραυματίες. Οι επιθέσεις του Ισραήλ στον θύλακα άφησαν πάνω από 300 Παλαιστίνιους νεκρούς και σχεδόν 1.900 τραυματίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα