ΑΘΗΝΑ
15:43
|
13.05.2024
Πάνω από 2.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 9.000 τραυματίστηκαν από τους χθεσινούς σεισμούς στο δυτικό Αφγανιστάν.
Χωρικοί χρησιμοποιούν τα γυμνά τους χέρια για να τραβήξουν τους ανθρώπους από ό,τι έχει απομείνει από τα σπίτια τους από λάσπη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 2.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 9.000 τραυματίστηκαν σε έναν καταστροφικό σεισμό και μετά από μετασεισμούς στο δυτικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση των Ταλιμπάν, σε νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα το απόγευμα..

Νωρίτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, «ο Μουλάς Τζανάν Σαγιέκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Καταστροφών, είπε στο Reuters ότι 2.053 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 9.240 τραυματίστηκαν και 1.329 σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν».

Το Associated Press ανέφερε επίσης νωρίτερα, αναφερόμενο στον Αμπντούλ Γουαχίντ Ραϊάν, εκπρόσωπο του Υπουργείου Πληροφοριών και Πολιτισμού, ότι «ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στο Χεράτ είναι υψηλότερος από ό,τι είχε αρχικά αναφερθεί. Περίπου έξι χωριά έχουν καταστραφεί και εκατοντάδες άμαχοι έχουν θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια».

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ανακοίνωσε στις 7 Οκτωβρίου ότι σεισμός μεγέθους 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στα δυτικά του Αφγανιστάν. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 42 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Χεράτ, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 272.000 κατοίκους. Μια σειρά μετασεισμών αναφέρθηκαν αργότερα μετά τον ισχυρό σεισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα: Σχεδόν 1 στους 2 Έλληνες θεωρεί ότι δεν ζει σε δημοκρατική χώρα

Αρμενία: 151 συλλήψεις διαδηλωτών κατά της παραχώρησης χωριών στο Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Εντός ωρών καταρρέει το σύστημα υγείας

Λογοκρισία στη RAI και πολιτιστική ηγεμονία: Η Μελόνι επιτίθεται

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα