ΑΘΗΝΑ
00:02
|
03.05.2024
Δύσκολος ο αγώνας για επιβίωση ακόμη και στη Γερμανία. Το κόστος ζωής έχει ανέλθει σε ιστορικά υψηλό επίπεδο οδηγώντας στη φτώχεια σημαντικό μέρος των Γερμανών.
Η φτώχεια κάνει δύσκολες τις αγορές στο σούπερ μάρκετ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γεμάτη «ανηφόρες» είναι η ζωή για έναν στους έξι Γερμανούς λόγω της ακρίβειας που «εξανεμίζει» μισθούς και συντάξεις σε μέρες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από το βρετανικό ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό της Postbank, το 17,2% 2.059 ερωτηθέντων παραδέχθηκε πως πασχίζει να ανταπεξέλθει στο σημερινό κόστος διαβίωσης που έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Αυτό πρακτικά, σημαίνει  πως ένας στους έξι Γερμανούς αδυνατεί να τα βγάλει πέρα λόγω του αυξημένου κόστους διαβίωσης, το οποίο έχει ανέλθει σε ιστορικά υψηλό επίπεδο.

Το ποσοστό των πολιτών που έχουν φθάσει στα όρια των οικονομικών αντοχών τους έχει αυξηθεί αρκετά σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022, όταν σε ανάλογη έρευνα το 11% των ερωτηθέντων είχε αναφέρει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Περίπου το 30% των ερωτηθέντων υπογραμμίζει πως βασίστηκε σε αποταμιεύσεις για να καλύψει υποχρεώσεις.Μόνο το 39% δήλωσε ότι το εισόδημά του επαρκεί για να ανταπεξέλθει στο κύμα ανατιμήσεων.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 4,5%, στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά οι μισθοί και συντάξεις έχουν μείνει «πίσω» λόγω πολύμηνης αύξησης του πληθωρισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα