ΑΘΗΝΑ
21:36
|
02.05.2024
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζώα ανταποκρίνονται θετικά στην κλασική μουσική με τα πουλερικά να προτιμούν περισσότερο τη μουσική μπαρόκ.
Μπαρόκ για κότες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρασκευή πρωί με συννεφιά στο αγρόκτημα της Ακτής Χοκ στη Νέα Ζηλανδία και τα μέλη της συμφωνικής ορχήστρας παίρνουν θέση στην καταπράσινη από το γκαζόν σκηνή για την πρεμιέρα της πιο πρόσφατης σύνθεσής τους μπροστά στο κοινό τους, το οποίο είναι μεγάλο και φτερωτό!

Το ρεπερτόριο της Chook Symphony No 1 είναι εμπνευσμένη από συνθέσεις μουσικής μπαρόκ κλασικών δημιουργών, όπως ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ο Σεμπάστιαν Μπαχ, ο Αρκάντζελο Κορέλι κ.ά.. Δημιουργήθηκε ειδικά για πουλερικά ελευθέρας βοσκής και πρόκειται για την πρώτη σύμπραξη της συμφωνικής ορχήστρας της Νέας Ζηλανδίας με την οργανική αγροτουριστική φάρμα των Αδελφών Μπόστοκ, η οποία πιστεύει ότι η έκθεση σε ένα είδος μουσικής φιλικό προς τα πουλερικά θα συμβάλει στην καλοζωία των οικόσιτων ζώων.

@newshubnz The Chook Symphony isn't quite an orchestra of chickens – but it's pretty close. 🎥: Supplied. #fyp #foryoupage #chooksymphony #chickens #nzsymphonyorchestra #hawkesbay #nz #newshub ♬ original sound – Newshub

«Εδώ και χρόνια παίζουμε κλασική μουσική ενώ τα πουλερικά μας βόσκουν καθώς έχει διαπιστωθεί από έρευνες ότι η μουσική ηρεμεί τις κότες», δήλωσε ο Μπεν Μπόστοκ, ένας εκ των αδελφών ιδιοκτητών της φάρμας.

Έρευνες έχουν έχουν δείξει ότι τα ζώα ανταποκρίνονται θετικά στην κλασική μουσική με τα πουλερικά να προτιμούν περισσότερο τη μουσική μπαρόκ.

«Αποστολή μας είναι ευεξία. Είτε πρόκειται για την ευεξία των ανθρώπων, είτε για την ευεξία άλλων ειδών του πλανήτη μας», δήλωσε ο συνθέτης της Chook Symphony No 1 , Χάμις Όλιβερ και πρόσθεσε: «Η τρομπέτα μιμείται το κοτόπουλο… το όμποε και το φαγκότο είναι τα πιο κοντινά στο κακάρισμα από τα πνευστά όργανα, ειδικά αν αφαιρέσεις το γλωσσίδι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα