ΑΘΗΝΑ
14:49
|
02.05.2024
«Ο λαός μας είναι έτοιμος να κινητοποιηθεί κατά εκατοντάδες χιλιάδες και να ενωθεί με τον παλαιστινιακό λαό», δήλωσε ο Σαγιέντ αλ-Χούθι.
«Συντονιζόμαστε με τον Άξονα της Αντίστασης», ανέφερε σε ομιλία του ο Σαγιέντ αλ-Χούθι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης του κινήματος Ανσάρ Αλλάχ (Χούθι) της Υεμένης, Σαγιέντ Αμπντούλ Μαλίκ αλ-Χούθι, δήλωσε την Τρίτη ότι η απόφαση για την έναρξη της επιχείρησης «Πλημμύρα του Αλ-Άκσα» είναι μια νόμιμη παλαιστινιακή απόφαση που εξέπληξε τόσο τον εχθρό όσο και τους συμμάχους της.

Ο λαός της Υεμένης είναι έτοιμος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να εκπληρώσει το ιερό του καθήκον να στέκεται δίπλα στον παλαιστινιακό λαό, δήλωσε ο ηγέτης των Χούθι σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην κατεχόμενη Παλαιστίνη κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

«Ο λαός μας είναι έτοιμος να κινητοποιηθεί κατά εκατοντάδες χιλιάδες και να ενωθεί με τον παλαιστινιακό λαό για να αντιμετωπίσει τον εχθρό και δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν», πρόσθεσε.

Υπάρχουν κόκκινες γραμμές όσον αφορά την κατάσταση που εκτυλίσσεται στη Γάζα και υπάρχει συντονισμός μεταξύ του Άξονα της Αντίστασης, υποστήριξε, λέγοντας: «Συντονιζόμαστε με τον Άξονα της Αντίστασης και εάν οι Αμερικανοί κάνουν μια άμεση στρατιωτική επέμβαση, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε, ακόμα και με επιθέσεις με πυραύλους και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

«Είναι καθήκον να υποστηρίζουμε τους Παλαιστίνιους με ό,τι έχουμε στην κατοχή μας και δεν επιτρέπεται σε αυτό το έθνος να στέκεται άπραγο ενώ οι δυτικές χώρες βοηθούν τον εγκληματικό εχθρό», τόνισε ο Σαγιέντ αλ Χούθι.

Έκανε λόγο για απουσία του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Αραβικού Συνδέσμου από τις τρέχουσες εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις -ακόμα και σε επίπεδο καταδίκης- από πολλές αραβικές χώρες.

Πολλές πλευρές έχουν πολύ αδύναμες θέσεις, είπε, προσθέτοντας ότι οι γραμμές ομαλοποίησης των σχέσεων με το Ισραήλ είναι επαίσχυντες και αποτελούν εγκατάλειψη του παλαιστινιακού λαού.

Ο ηγέτης του κινήματος Ανσάρ Αλλάχ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι δυτικές χώρες έδωσαν το πράσινο φως στο Ισραήλ για να σκοτώσει τους Παλαιστίνιους με κάθε μέσο.

Όλα τα εγκλήματα παρουσιάζουν μια σαφή εικόνα ότι «τα δυτικά καθεστώτα είναι εγκληματικά, καθώς η Δύση έχει αμολήσει την οντότητα [του κράτους του Ισραήλ] να διαπράξει κάθε είδους εγκλήματα, από την κατάληψη εδαφών μέχρι την παραβίαση δικαιωμάτων, της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας», είπε.

Ο Σαγιέντ αλ-Χούθι τόνισε ότι οι δυτικές χώρες θέλουν το Ισραήλ να είναι η αιχμή του δόρατός τους στην αραβική περιοχή, ενεργώντας ως πράκτορας και ως βραχίονας ενάντια σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο.

Τόνισε επίσης ότι «επί επτά δεκαετίες, ο παλαιστινιακός λαός δεν έχει λάβει καμία προσοχή από διεθνείς θεσμούς που παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα», προσθέτοντας ότι τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν έχουν παράσχει τίποτα για την Παλαιστίνη και δεν προστατεύουν τα παιδιά και τις γυναίκες της.

Ο Αλ Χούθι υπογράμμισε στο τέλος της ομιλίας του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι άμεσα συνένοχες στα ισραηλινά εγκλήματα και πως η αδικία που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός είναι ξεκάθαρη μα παρόλα αυτά, προσπαθούν να την υποβαθμίσουν και να την αποκρύψουν.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα