ΑΘΗΝΑ
17:23
|
08.05.2024
Οι δύο υποψήφιοι μιλούν πιο ελεύθερα όχι μόνον με τον συντονιστή-δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά αλλά και μεταξύ τους σε πλειάδα θεμάτων που αφορούν την πρωτεύουσα.
Οι δύο υποψήφιοι απαντούν σε ερωτήματα για καίρια ζητήματα του Δήμου Αθηναίων ενόψει του δεύτερου γύρου εκλογών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χαμηλούς τόνους τηρούν στο μεγαλύτερο μέρος του «ντιμπέιτ» που πραγματοποιούν απόψε με κοινή εμφάνισή τους στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή οι δύο διεκδικητές του Δήμου Αθηναίων την ερχόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, Κώστας Μπακογιάννης (από τη Ν.Δ.) και Χάρης Δούκας (από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ).

Αντίθετα, με ό,τι συνηθιζόταν ως τώρα σε ανάλογες «τηλεμαχίες» οι δύο υποψήφιοι μιλούν πιο ελεύθερα όχι μόνον με τον συντονιστή-δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά αλλά και μεταξύ τους στο πλαίσιο ερωτήσεων.

Στο debate που διεξάγεται στην ΕΡΤ, ενόψει του Β’ Γύρου των δημοτικών εκλογών ανάμεσα στους δύο υποψήφιους δημάρχους Αθηναίων, στην ερώτηση για τη λειτουργία της πόλης ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε μεταξύ άλλων:

«Έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος και η Αθήνα είναι καθαρότερη από ποτέ. Είναι καθαρή; Όχι. Αλλά έχουμε προχωρήσει μπροστά. Τι έχει αλλάξει; Πρώτα απ’ όλα η φιλοσοφία. Δεν είναι πια ο κάδος που αλλάζουμε, είναι και ότι η Αθήνα θέλει νερό, θέλει σαπούνι, θέλει απολύμανση. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε ανανεώσει και εκσυγχρονίσει τον στόλο. Το τρίτο είναι ότι έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση. Ξεκινήσαμε από ένα 2% και ήδη στο 10%, παρά τα δύο χρόνια της πανδημίας και θα συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό για το 20% του χρόνου και για το 40% το 2028. Η Αθήνα δεν προχωράει με σχόλια και συνθήματα».

Στο θέμα σχετικά με τη λειτουργία της πόλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Χάρης Δούκας ρωτήθηκε για τις προτάσεις του για το πράσινο, τις παιδικές χαρές και τους χώρους στάθμευσης στην Αθήνα κατά πόσο υπάρχει εκτίμηση για τον διαθέσιμο ελεύθερο χώρο, ώστε να υλοποιηθούν αυτά.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι, όπως είπε, έβαλε στη συζήτηση το πράσινο και τις παιδικές χαρές και προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι «αυτή η προσέγγιση του δημόσιου χώρου είναι μια προσέγγιση κεντρική». «Πέντε χιλιάδες δέντρα το χρόνο, 25 χιλιάδες την πενταετία» ήταν η απάντηση του Χ. Δούκα σχετικά με την δέσμευσή του για την ενίσχυση του πρασίνου της Αθήνας.

«Ο κ. Μπακογιάννης είχε πει 75 χιλιάδες και έβαλε 4 χιλιάδες την πενταετία. Δε νομίζω ότι είχε ερωτηθεί ότι είχε πει 75 χιλιάδες, πού θα μπουν» σημείωσε  και πρόσθεσε ότι υπάρχει απόφαση του 2018 για 24 οικόπεδα τα οποία είναι έτοιμα και έχουν αξιοποιηθεί μόνο τα 7.

«Θα χρησιμοποιήσω κάθε σπιθαμή γης», «είναι ζωή, δεν είναι εργολαβία, ζαρντινιέρα και πλακάκι» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με τους χώρους στάθμευσης απάντησε ότι πρέπει να τοποθετηθούν περιμετρικά της πόλης, καθώς είναι «μαγνήτης αυτοκινήτων».

Σχετικά με την τοποθέτηση καμερών που βοηθούν στην εξιχνίαση εγκλημάτων, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε «ναι» στις κάμερες νέας γενιάς, που «πιάνουν» ακόμα και την ηχορρύπανση, ενώ αναφέρθηκε στη συμφωνία για την τοποθέτηση 750 καμερών. «Πρέπει να αλλάξει το μοντέλο – να γίνει πράξη ο αστυνομικός της γειτονιάς», είπε – και μίλησε για την εμβάθυνση της συνεργασίας με την ΕΛΑΣ.

Για τον φωτισμό, ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι αλλάζουν όλα τα φωτιστικά σε led. Κάλεσε δε τον Χ. Δούκα να επισκεφθεί τις κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, λέγοντας ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά.

Ωστόσο, ο αντίπαλός του, Χάρης Δούκας, του επισήμανε ότι για να είναι μία πλατεία ασφαλή, πρέπει να είναι καθαρή και φωτισμένη.«Ο φωτισμός είναι ζητούμενο» είπε – υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος δεν αξιοποίησε όλα τα κονδύλια που είχε στη διάθεσή του για αυτό. Ανέφερε δε ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι υποστελέχωμένη και δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο της στην πάταξη της μικροεγκληματικότητας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζελένσκι: Στέλνει κατάδικους να πολεμήσουν-Ποινές στους ανυπότακτους

Ε.Ε: Εγκρίθηκε το σχέδιο για χρηματοδότηση του Κιέβου μέσω των δεσμευμένων ρωσικών κεφαλαίων

Εκλεισε η Βεντήρη δίπλα στο Χίλτον λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα

Ελεύθερος 56χρονος μετά από σύλληψη για ενδοοικογενειακή βία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα