ΑΘΗΝΑ
23:42
|
18.05.2024
Οι βόμβες των ισραηλινών αεροπλάνων δεν κάνουν διακρίσεις. Σκοτώνουν το ίδιο και τους υπαλλήλους του ΟΗΕ και τους μαθητές σχολείων του.
Θύματα ισραηλινών βομβαρδισμών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξάνονται τα θύματα εργαζομένων σε οργανώσεις του ΟΗΕ που λειτουργούν στη Λωρίδα της Γάζας. Εκπρόσωπος του οργανισμού του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε απόψε πως από το Σάββατο ως σήμερα σκοτώθηκαν 11 υπάλληλοι του οργανισμού και 30 μαθητές σχολείων που τελούν υπό την αιγίδα και τη διαχείρισή του.

Σύμφωνα με τον Στέφαν Ντούζαρικ, εκπρόσωπο Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις δάσκαλοι και άλλοι οκτώ μαθητές.

Το ίδιο 24ωρο, η Τζένιφερ Όστιν, στέλεχος της UNRWA στη Γάζα, δήλωσε ότι σκοτώθηκαν πέντε εκπαιδευτικοί σε σχολεία της υπηρεσίας, ένας γυναικολόγος, ένας μηχανικός, ένας σύμβουλος ψυχικής υγείας και τρία μέλη ομάδων υποστήριξης.

«Ορισμένοι σκοτώθηκαν στα σπίτια τους μαζί με τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, εκφράζοντας τη θλίψη του για «τους συναδέλφους που πλήρωσαν το υπέρτατο τίμημα», ζήτησε για άλλη μια φορά να προστατευθούν οι άμαχοι.

Σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, πάνω από 260.200 Παλαιστίνοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε 92 εγκαταστάσεις της UNRWA, διευκρίνισε, τονίζοντας: «Καλώ όλες τις πλευρές και όλους εκείνους που ασκούν επιρροή στις πλευρές αυτές, να αποφύγουν κάθε νέα κλιμάκωση».

Ο Γκουτέρες έκανε επίσης έκκληση για «ανεμπόδιστη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας» στη Γάζα. «Πρέπει να επιτραπεί ο εφοδιασμός με είδη πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων, τροφίμων και νερού», επέμεινε.

Στρατιές οι ξεριζωμένοι αναζητούν καταφύγιο

Πάντως, οι ανελέητοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν αυξήσει δραματικά τον αριθμό των εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων του θύλακα που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο σε κτίρια του ΟΗΕ. Ως το μεσημέρι,οι ξεριζωμένοι από τις εστίες τους ξεπερνούσαν τους 260.000.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα