ΑΘΗΝΑ
23:17
|
17.05.2024
«Το να είσαι υπέρ της Παλαιστίνης δεν σημαίνει ότι είσαι αντισημίτης», τονίζει το διάσημο μοντέλο.
Τζίτζι Χανίντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την νέα έξαρση βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων σχολίασε, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Τζίτζι Χαντίντ, διάσημη στον χώρο της μόδας με παλαιστινιακή, από τον πατέρα, καταγωγή, τονίζοντας πως ενώ έχει «ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους» κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει «το κακό ενός Εβραίου».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gigi Hadid (@gigihadid)

Η 28χρονη Τζίτζι που όπως και η μικρότερη αδερφή της, Μπέλα Χαντίντ, έχει πολλές φορές στο παρελθόν στηρίξει την παλαιστινιακής υπόθεσης, έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram:

Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που πλήττονται από αυτήν την αδικαιολόγητη τραγωδία και στις ζωές που χάνονται καθημερινά σ’ αυτή τη σύγκρουση – οι περισσότερες από τις οποίες είναι παιδιά. Έχω βαθιά ενσυναίσθηση και ο σπαραγμός μου για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή, είναι μια ευθύνη που με απασχολεί καθημερινά.

Αισθάνομαι επίσης ευθύνη απέναντι στους Εβραίους φίλους μου να το ξεκαθαρίσω, όπως το έκανα και στο παρελθόν: Ενώ έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει το κακό ενός Εβραίου. Η τρομοκράτηση αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν ωφελεί το κίνημα για «Ελεύθερη Παλαιστίνη». 

Η ιδέα ότι το κάνει, έχει τροφοδοτήσει έναν επώδυνο κύκλο δεκαετιών γεμάτο αντίποινα (που κανένας αθώος άμαχος, Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός, δεν αξίζει να είναι θύμα τους) και συμβάλλει στη διαιώνιση της λανθασμένης ιδέας ότι το να είσαι υπέρ της Παλαιστίνης σημαίνει πως είσαι αντισημίτης. Σε όσους πονούν, στέλνω τα συλλυπητήριά μου σήμερα. Στους αγαπημένους μου, Παλαιστίνιους και Εβραίους, στέλνω την αγάπη και τη δύναμή μου – όποιοι κι αν είναι.

Υπάρχουν πολλά σύνθετα, προσωπικά και έγκυρα συναισθήματα, αλλά κάθε άνθρωπος αξίζει να έχει βασικά δικαιώματα, αντιμετώπιση και ασφάλεια, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή τον τόπο γέννησής του. Ξέρω ότι τα λόγια μου δεν θα είναι ποτέ αρκετά και δεν θα γιατρέψουν τις βαθιές πληγές τόσων πολλών ανθρώπων, αλλά πάντα προσεύχομαι για την ασφάλεια των αθώων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα