ΑΘΗΝΑ
23:48
|
23.05.2024
Ο γιατρός Κώστας Μαραγκάκης κηρύχθηκε νικητής των εκλογών του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη με απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά.
Ο νέος δήμαρχος Νίκαια-Α.Ι. Ρέντη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ραγδαίες οι εξελίξεις σήμερα σε ό,τι αφορά τον Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη καθώς η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων του πρώτου γύρου κρίθηκε από το Πρωτοδικείο «έγκυρη» με αποτέλεσμα να μη χρειαστεί δεύτερος γύρος την ερχόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, το πρωτοδικείο Πειραιά έλεγξε σήμερα τα ψηφοδέλτια προκειμένου να κρίνει αν η αναμέτρηση θα πάει στον β’ γύρο μεταξύ των δύο υποψηφίων, και αποφάσισε ότι είναι έγκυρη η πρωτιά που εξασφαλίζει στον Μαραγκάκη την εκλογή από τον α’ γύρο.

Η εξέταση των ψηφοδελτίων από το Πρωτοδικείο κρίθηκε απαραίτητη διότι τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών έδιναν στον ανεξάρτητο υποψήφιο (που προέρχεται από το χώρο της Ν.Δ.) Κ. Μαραγκάκη, ποσοστό 42,85%, με αποτέλεσμα για πολύ λίγες ψήφους να μην εκλέγεται. Ωστόσο,  στα αποτελέσματα που έλαβε ο συνδυασμός από τα εκλογικά τμήματα το ποσοστό φαίνεται να είναι 43,09% και δεύτερος με 22,22% και 6.692 ψήφους ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Παναγιώτης Κατηφές από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ανακοίνωσε πως θα καταθέσει αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ώστε να καταγραφεί με σαφήνεια ο συσχετισμός δύναμης.

Κώστας Μαραγκάκης από την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών

Ο γιατρός Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, που προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ. και ήταν για χρόνια αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής του Γιώργου Ιωακειμίδη, κατέβηκε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως ανεξάρτητος με διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο. Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κυρίαρχος λαός της Νίκαιας και του Ρέντη αποφάσισε. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη είναι και με τη βούλα η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης. Το μήνυμα της Κάλπης της 8ης Οκτωβρίου είναι σαφές και η εντολή των συμπολιτών μας καθαρή. Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου με τιμά ιδιαίτερα. Για αυτό και θα κάνουμε ως Δημοτική Αρχή ό,τι περνά από το χέρι μας για να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης.

Το βάρος της ευθύνης που εναποθέτετε στους ώμους μας είναι μεγάλο. Θα το σηκώσουμε όμως και θα προχωρήσουμε μπροστά.

Καθαρά – Ψηφιακά – Οικολογικά. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι. Γιατί για εμάς ΔΕΝ υπάρχουν νικητές και χαμένοι.

Σηκώνουμε μανίκια και ξεκινούμε από αύριο κιόλας δουλειά, σχεδιάζοντας τη Νίκαια και το Ρέντη του 2030.

Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτόνομα, αδέσμευτα, ανεξάρτητα. Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα.

Σας ευχαριστούμε. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Πάντα δίπλα σας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανεξάρτητος υποψήφιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν στις εκλογές της 4ης Ιουλίου

Βρήκαν δεύτερο φορτίο 100 κιλών κοκαΐνης, μετά τα πακέτα των 210 κιλών στον Πειραιά

Βαλίτσες για Ραμάλα φτιάχνει ο Κασσελάκης, μετά την κόντρα με τον Ισραηλινό πρέσβη

Το πλοίο Yannis στόχος των Χούθι της Υεμένης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα