ΑΘΗΝΑ
21:32
|
27.04.2024
Το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής κατήγγειλε επίθεση στην κηδεία των δολοφονημένων της προηγούμενης μέρας.
Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε από παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης εικονίζει ένοπλους μασκοφόρους ισραηλινούς έποικους να πυροβολούν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν πέφτουν μόνον οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας στον βωμό του πολέμου που κήρυξε το Ισραήλ έναντι της Χαμάς αλλά και οι κάτοικοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που υφίστανται καθημερινά όχι μόνο την τρομοκρατία και τις ταπεινώσεις από τον στρατό κατοχής αλλά και από τους εποίκους που κυκλοφορούν οπλισμένοι και έτοιμοι για όλα.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στο χωριό Κούσρα της Δυτικής Όχθης, κοντά στη Ναμπλούς.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε από παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης εικονίζει ένοπλους μασκοφόρους ισραηλινούς έποικους να πυροβολούν.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μετέδωσε ότι τέσσερις Παλαιστίνιοι πυροβολήθηκαν με πραγματικά πυρά και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν στο περιστατικό. Ανέφερε επίσης ότι έποικοι από το ισραηλινό φυλάκιο Ες Κοντές στη Δυτική Όχθη επιτέθηκαν στους χωρικούς του Κούσρα που τους αντιμετώπισαν.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τις ισραηλινές αρχές για το περιστατικό.

Σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής κατήγγειλε επίθεση στην κηδεία των δολοφονημένων της προηγούμενης μέρας.

«Το Υπουργείο καταδικάζει το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξαν σήμερα οι δυνάμεις κατοχής πυροβολώντας με αληθινές σφαίρες την νεκρώσιμη ακολουθία των μαρτύρων του χωριού Κούσρα και τα ασθενοφόρα που τους μετέφεραν, με αποτέλεσμα το μαρτύριο ενός αμάχου και του γιου του. Επίσης, οι επιθέσεις από τις αποικιοκρατικές πολιτοφυλακές στις πόλεις Αλ Σαγουίγια και Τούρμους Αγιά, σε πολίτες και τα οχήματά τους στους δρόμους, που μοιάζουν με ανοιχτό πόλεμο κατά των Παλαιστινίων αμάχων, της γης, των περιουσιών τους και του κατά πόσον είναι επιτρεπτές οι ίδιες τους οι ζωές», ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα