ΑΘΗΝΑ
04:36
|
03.05.2024
Το Ισραήλ ζήτησε από την Γερμανία πυρομαχικά για να εξοπλίσει τα πλοία του, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.
Ο Γερμανός καγκελάριος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία θα αναστείλει κάθε αναπτυξιακή βοήθεια προς τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και θα προχωρήσει σε μια επανεξέταση της διοχέτευσής της το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτή θα εξυπηρετεί καλύτερα την περιφερειακή ειρήνη και την ασφάλεια του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Το κριτήριό μας θα είναι αν και πώς αυτά τα έργα εξυπηρετούν καλύτερα την ειρήνη στην περιοχή και την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε. «Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η αναθεώρηση, δεν θα διαθέσουμε νέους πόρους αναπτυξιακής συνεργασίας».

Σε ένα κρεσέντο, δε, υποκριτικής ευαισθησίας για τους αμάχους τόνισε: «Δυστυχώς, μπορούμε να προβλέψουμε ότι η ταλαιπωρία του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας πιθανότατα θα αυξηθεί περαιτέρω – αλλά και για αυτό φταίει η Χαμάς και η επίθεσή της στο Ισραήλ».

Το Γερμανικό υπουργείο Ανάπτυξης, ανέφερε νωρίτερα ότι το Βερολίνο δεν χρηματοδοτεί άμεσα την Παλαιστινιακή Αρχή, αλλά συνολικά 250 εκατομμύρια ευρώ επρόκειτο να διατεθούν – το ήμισυ από αυτλα για διμερή έργα μέσω της υπερπόντιας υπηρεσίας βοήθειας της Γερμανίας και της τράπεζας ανάπτυξης και το άλλο μισό για την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους, UNRWA.

Την ίδια ώρα – και μετά από την παραλαβή του πρώτου φορτίου όπλων που έστειλαν οι ΗΠΑ – το Ισραήλ ζήτησε από την Γερμανία πυρομαχικά για να εξοπλίσει τα πλοία του, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Ο Πιστόριους είπε ότι θα μιλήσει με Ισραηλινούς εταίρους για να μάθει περισσότερα για τις λεπτομέρειες του αιτήματος. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το Βερολίνο θα επιτρέψει στο Ισραήλ πρόσβαση σε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron που χρησιμοποιεί η γερμανική αεροπορία για την εκπαίδευση πιλότων της στο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα