ΑΘΗΝΑ
14:29
|
02.05.2024
Μέσα σε έξι μέρες η Γάζα χτυπήθηκε με βόμβες 4.000 τόνων. Το ίδιο διάστημα η Χαμάς έριξε στο Ισραήλ πάνω από 5.000 ρουκέτες.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι δέχονται, εγκλωβισμένοι το ασταμάτητο σφυροκόπημα του Ισραήλ για έκτη μέρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Πόσες βόμβες έχει ρίξει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από θαλάσσης και αέρος από το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου ως σήμερα;

Την απάντηση έδωσε νωρίς το απόγευμα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Όπως ανακοινώθηκε, χρησιμοποιήθηκαν 6.000 βόμβες που ξεπερνούν σε βάρος του 4.000 τόνους εκρηκτικών.

Από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές υπολογίζεται πως έχουν σκοτωθεί (σύμφωνα με τον σημερινό νεότερο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας) πάνω από 1.417 άνθρωποι (το 50% γυναικόπαιδα) και έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 6.000 άλλοι.

Ωστόσο, πολλοί από τους Παλαιστίνιους τραυματίες δε θα τύχουν της δέουσας ιατρικής περίθαλψης καθώς σήμερα έμειναν από καύσιμα οι γεννήτριες των περισσότερων νοσοκομείων της Λωρίδας της Γάζας.

Γιατί; Λόγω του ασφυκτικού αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ απαγορεύοντας από την πρώτη μέρα του πολέμου την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση του παλαιστινιακού θύλακα αλλά και τις εισαγωγές φαρμάκων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ώστε να εκβιάσει τις απελευθερώσεις περίπου 150 Ισραηλινών και ξένων ομήρων που έχουν απαχθεί από ενόπλους της Χαμάς.

Ορισμένα από τα θύματα των σημερινών επιδρομών στη Γάζα

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού έδωσε το ακόλουθο γράφημα με στοιχεία που αφορούν τα θύματα από την πλευρά των Ισραηλινών και τις ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ από τη μεριά της Γάζας προς το Ισραήλ.

Τα θύματα που μετρούν οι Ισραηλινοί παρουσιάζει και αυτός αύξηση: Οι νεκροί είναι πλέον τουλάχιστον 1.300 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 3.000. όσο για τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα στο Ισραήλ; Αυτές ξεπέρασαν τις 5.000 χτυπώντας 2.687 στόχους.

Ισραηλινοί στρατιώτες δίπλα στις σορούς θυμάτων της Χαμάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα