ΑΘΗΝΑ
20:13
|
30.06.2026
Επανέλαβε τη δήλωση του Ρώσου προέδρου ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην «ουσία του προβλήματος» της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης.
Σεργκέι Λαβρόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) είναι υπέρ των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και της κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Σήμερα θίξαμε αυτό το θέμα. Θα δούμε πριν από τη σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας εάν θα είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε σε μια κοινή θέση για την επίσημη παρουσίασή της. Αλλά όλοι έχουν την ίδια άποψη. Σήμερα το συζητήσαμε σε μια μικρή ομάδα και συμφωνήσαμε ότι είναι απαραίτητο να σταματήσει αυτή η σύγκρουση αμέσως, να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και να αποτραπούν τυχόν εκδηλώσεις τρομοκρατικών ενεργειών, αδιάκριτη χρήση βίας, από την οποία οι άμαχοι και στις δύο πλευρές μπορούν να υποφέρουν και υποφέρουν ήδη σε μεγάλους αριθμούς», είπε ο Ρώσος υπουργός μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της CIS.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε, επίσης, ότι είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στην «ουσία του προβλήματος» της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, όπως τόνισε  την προηγούμενη ημέρα και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα