ΑΘΗΝΑ
10:57
|
02.05.2024
«Σε ορισμένες περιοχές τα λύματα και τα στερεά απόβλητα γεμίζουν τους δρόμους προκαλώντας υγειονομικές βόμβες» είπε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ.
Κατά 30% σε μία μέρα αυξήθηκε ο αριθμός των ξεσπιτωμένων Παλαιστινίων λόγω βομβαρδισμών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις δραματικές συνθήκες για επιβίωση που αντιμετωπίζουν οι 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας μετέφερε στους δημοσιογράφους απόψε ο εκπρόσωπος Τύπου ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες,  στη Ν.Υόρκη, Στέφαν Ντούζαριτς.

Ο Ντούζαριτς τόνισε πως μέσα σε μία μέρα αυξήθηκε κατά 30% ο αριθμός των εκτοπισμένων αμάχων της Γάζας από τους βομβαρδισμούς που ξεπέρασαν ήδη τους 338.000. Ανέφερε πως το ένα τρίτο αυτών βρήκε καταφύγιο στα 92 σχολεία του ΟΗΕ στην περιοχή αλλά οι περισσότεροι έμειναν άστεγοι.

Ανέφερε επίσης πως ισοπεδώθηκαν πάνω από 2.500 σπίτια πως άλλα 23.000 υπέστησαν μέτριες ή λιγότερο σοβαρές υλικές ζημιές.

Δήλωσε πως χτυπήθηκαν τουλάχιστον 88 σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και πως η σημερινή, έκτη μέρα των βομβαρδισμών άφησε δίχως σχολική στέγη πάνω από 600.000 παιδιά.

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ ανακοίνωσε επίσης πως από το Σάββατο ως απόψε σκοτώθηκαν 12 υπάλληλοι οργανώσεων του διεθνούς  οργανισμού στη Γάζα.

Εκπρόσωπος του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ ανακοίνωσε πως εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος έμειναν εκτός λειτουργίας επτά μονάδες καθαρισμού νερού και επεξεργασίας λυμάτων που εξυπηρετούσαν το 50% του πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα.  «Σε ορισμένες περιοχές τα λύματα και τα στερεά απόβλητα γεμίζουν τους δρόμους προκαλώντας υγειονομικές βόμβες» είπε, προσθέτοντας πως οι μισοί από τους φούρνους στη Γάζα έχουν ξεμείνει από αλεύρι και στο 70% των καταστημάτων τροφίμων έχουν μειωθεί σημαντικά τα αποθέματα σε τρόφιμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα