ΑΘΗΝΑ
10:00
|
08.05.2024
Στον γνωστό δρόμο της «σωστής πλευράς της ιστορίας», φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ η πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής.
Στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κλιμάκωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας και η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στη Μέση Ανατολή αναμένεται να είναι τα δύο βασικά θέματα που θα απασχολήσουν την σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με την κυβέρνηση να εμμένει στην μονόπλευρη και άνευ όρων στήριξη του Ισραήλ παρά την εκατόμβη θυμάτων και από τις δύο πλευρές, η συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να αξιολογηθεί η γενικότερη κατάσταση και οι κίνδυνοι μιας γενικευμένης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, αλλά και να μελετηθούν πλευρές που αφορούν και την ελληνική πλευρά, όπως το ενδεχόμενο αύξησης των μεταναστευτικών ροών, παρότι η γενικότερη εκτίμηση είναι πως σε πρώτο επίπεδο κάτι τέτοιο θα βαρύνει την Αίγυπτο.

Ενημέρωση αναμένεται να υπάρξει από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, που τις προηγούμενες ημέρες είχε επαφές με τους ομολόγους του από τις αραβικές χώρες, αλλά και από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια που συμμετείχε στην διυπουργική διάσκεψη του ΝΑΤΟ.

Στα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ φωταγωγήθηκε η Βουλή

Εντωμεταξύ, στον γνωστό δρόμο της «σωστής πλευράς της ιστορίας», χθες το βράδυ, φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ η πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής, με τους περαστικούς να την κοιτούν μάλλον αμήχανα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σε δήλωσή του αναφέρει πως «μαζί με άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και εμβληματικά δημόσια και μη κτήρια, που φωταγωγήθηκαν με τη σημαία του Ισραήλ, και η Ελληνική Βουλή απόψε φωταγωγείται με την ίδια σημαία, για να εκφραστεί έτσι και η ανθρώπινη συμπαράσταση, αλλά και δριμύτατη αποδοκιμασία. Συμπαράσταση σε άμαχο ιδίως πληθυσμό, που δεν γίνεται σεβαστός ούτε αφού δολοφονηθεί από αβυσσαλέα χτυπήματα πρωτοφανούς μίσους της Χαμάς, και αποδοκιμασία μιας βίαιης και απίστευτα απάνθρωπης επίθεσης σε κράτος, που καταφεύγει στο αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοάμυνας. Απόψε, δεν φωταγωγούμε μόνο με τη σημαία του Ισραήλ, αλλά μέσω αυτής, και με το δικαίωμα στην εθνική κυριαρχία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τελικά στην ελπίδα για ειρήνη, που παρά ταύτα δικαιούται να μη κλονιστεί ανεπανόρθωτα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα