ΑΘΗΝΑ
08:23
|
21.05.2024
Δύσκολη και αυτή η εκλογή προέδρου στη Βουλή Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Αν και οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να αποφύγουν όσα έγιναν τον Γενάρη.
Στιβ Σκαλίζ (αριστερά) και Τζιμ Τζόρνταν (δεξιά)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντείνονται τα σκληρά πολιτικά παιχνίδια για γερά νεύρα που παίζονται εδώ και μέρες στο αμερικανικό κογκρέσο με αφορμή την προσπάθεια εκλογής νέου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων έπειτα από την αποπομπή του προηγούμενου Κέβιν Μακάρθι με απόφαση του σώματος.

Ο Στιβ Σκαλίζ, επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μπορεί να έχει το προβάδισμα έναντι του εσωκομματικού του αντιπάλου και προέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων, Τζιμ Τζόρνταν, παίρνοντας τις 113 ψήφους έναντι 99 που πήρε ο αντίπαλός του αλλά εξακολουθεί ως απόψε να μην είναι σίγουρη η εκλογή του όταν πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στη βουλή.

Το αποτέλεσμα της άτυπης ψηφοφορίας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών θεωρήθηκε «πλήγμα» για τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που είχε στηρίξει δημοσίως την υποψηφιότητα του Τζιμ Τζόρνταν, που είναι και από τους ένθερμους υποστηρικτές του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, η εκλογή του Σκαλίζ  όχι μόνο δεν είναι καθόλου σίγουρη αλλά ούτε είναι βέβαιο πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί όσο σύντομα θέλει και χρειάζεται η κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ο Σκαλίζ είναι πολύ πίσω από τις 217 ψήφους που θα πρέπει να εξασφαλίσει για να βγει πρόεδρος του σώματος, γεγονός που εξηγεί γιατί ως απόψε δεν έχει οριστεί σαφής ημερομηνία και ώρα για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας.

Μέχρι τότε, οι Σκαλίζ και Τζόρνταν κάνουν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν όσες περισσότερες ψήφους μπορέσουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ευρωεκλογές: Συνεχίζονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

Μερικές πρώτες σκέψεις για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα