ΑΘΗΝΑ
19:04
|
03.03.2024
Η πορεία θα γίνει με αφορμή τις πρόσφατες ομοφοβικές δηλώσεις του κ. Μπέου καθώς και για τον τρόπο που το χειρίστηκαν στα ΜΜΕ.
Πορεία “Παραγωγής ΛΟΑΤΚΙ” κατά της ομοφοβίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πορεία με αφορμή τις πρόσφατες ομοφοβικές δηλώσεις που ακούστηκαν δημοσίως και τον χειρισμό του θέματος από τα ΜΜΕ πραγματοποιούν το ερχόμενο Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, στις 19:00, ομάδες, φορείς και οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Για την σχετική εκδήλωση με τίτλο «Πορεία “Παραγωγής ΛΟΑΤΚΙ”» απευθύνει κάλεσμα, μέσω των social media, η διοργάνωση του «Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα:

Αρκετά ακούσαμε τις φασιστικές, ομοφοβικές, και ρατσιστικές απόψεις, τώρα είναι η σειρά μας να απαντήσουμε.

Το τελευταίο διάστημα στοχοποιούμαστε από άτομα σε θέσεις εξουσίας, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και ατομικότητες που εκφράζουν ρατσιστικές απόψεις, χωρίς να υπολογίζουν πως αναφέρονται στις ζωές μας, διασύρουν κοινωνικές ομάδες, και οδηγούν σε επιθέσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αλλά και σε εν ψυχρώ δολοφονίες όπως αυτή του Ζακ/της Zackie Oh, και της Άννας.

Ζητάμε δικαιοσύνη και απαιτούμε την άμεση υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Ελάτε να γεμίσουμε με αγάπη και χρώματα τους δρόμους της Αθήνας, να θυμηθούμε πως δεν είμαστε μόνα μας, πως είμαστε μέλη της ίδιας κοινωνίας και ζητάμε τα αυτονόητα.

Ανοιχτό κάλεσμα σε αντιφασιστικές, φεμινιστικές, αντιρατσιστικές, και ΛΟΑΤΚΙ ομάδες, οργανώσεις και φορείς να συμμετέχουν στην πορεία.

Σε περίπτωση που θέλετε να συμμετέχετε με μπλοκ στην πορεία ενημερώσετε μας.

Η πορεία γίνεται με την στήριξη των:

Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας
Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
Intersex Greece – Ελληνική Κοινότητα Ίντερσεξ
Oμάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης
Πολύχρωμο Σχολείο
Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων 50 και Άνω
Rainbow seniors

Κακοποιητικές, παραβιαστικές, και ρατσιστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές και τα άτομα θα απομακρύνονται από το σώμα της πορείας.

Πληροφορίες για την πορεία:

Σημείο Εκκίνησης: Γλάδστωνος & 28ης Οκτωβρίου
Διαδρομή: Σταδίου, Όθωνος, Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας με κατάληξη στη Βουλή
Ημερομηνία : Σάββατο 14 Οκτωβρίου
Ώρα Συνάντησης: 19:00
Ώρα Έναρξης Πορείας: 19.30

Δελτίο Τύπου που Συνυπογράφουν 10 ΛΟΑΤΚΙ+ Οργανώσεις:

Έχουμε κουραστεί σε αυτή τη χώρα να γινόμαστε σχεδόν καθημερινά αποδέκτες δηλώσεων που στοχοποιούν τα μέλη της κοινότητάς μας. Για άλλη μια φορά εκφράζουμε την οργή και την έντονη αγανάκτησή μας έναντι της ομοφοβίας και της ξεκάθαρης ρητορικής μίσους, όπως αυτή εκφράστηκε πρόσφατα από τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Βόλου, Α. Μπέο.

Οι δηλώσεις του όχι μόνο προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά ενθαρρύνουν τη διάδοση του μίσους και των προκαταλήψεων στην κοινωνία μας. Η ομοφοβία δεν έχει θέση σε μια σύγχρονη δημοκρατία και αποτελεί έννοια ασύμβατη με τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και του σεβασμού. Συντηρεί ξεπερασμένες διακρίσεις, περιθωριοποιεί και διασύρει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οδηγεί σε επιθέσεις κατα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων αλλα και σε εν ψυχρώ δολοφονίες όπως αυτή του Ζακ/της Zackie Oh, της Άννας και του Β. Γιακουμάκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Αγώνας δρόμου στη Λάρισα στη μνήμη των θυμάτων

Έντονες βροχοπτώσεις στο Πακιστάν – 29 νεκροί

Οι Χούθι της Υεμένης λένε ότι θα συνεχίσουν να βυθίζουν βρετανικά πλοία

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 8 Μαρτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα