ΑΘΗΝΑ
09:04
|
05.05.2024
Οι αρχές απαγόρεψαν την διεξαγωγή τριών συγκεντρώσεων.
Απαγορεύτηκε και τρίτη διαδήλωση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δεκάδες συλλήψεις πολιτών που διαδήλωναν υπέρ της Παλαιστίνης προχώρησε, χθες Τετάρτη, η αστυνομία στο Βερολίνο καθώς οι αρχές απαγόρεψαν την διεξαγωγή τους, προφασιζόμενες φόβους για χρήση αντισημιτικών συνθημάτων και εξύμνηση της βίας.

Παρά την απαγόρευση των δύο προγραμματισμένων συγκεντρώσεων, πολλοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Χέρμαν και τους γύρω δρόμους με σκοπό να διατρανώσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσεις σε δεκάδες συλλήψεις αφού οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να διαλυθούν.

Η διοργανώτρια των δύο συγκεντρώσεων αλληλεγγύης, Initiative Palestine, κατηγόρησε την αστυνομία για ρατσισμό, λέγοντας ότι θα ανακοινωθούν αργότερα περαιτέρω βήματα.

Οι συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν «για ρατσιστικούς λόγους», ανέφερε σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της. «Ωστόσο, δεν θα σιωπήσουμε. Θα ενημερώσουμε για τα επερχόμενα βήματα μας, προκειμένου να φέρουμε το ζήτημα της Παλαιστίνης στους δρόμους του Βερολίνου», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία απαγόρευσε μια τρίτη διαδήλωση στην ίδια περιοχή με κεντρικό σύνθημα κατά της βίας στα σχολεία, η οποία διοργανώνονταν μετά από περιστατικό έντασης μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή που πήγε στο σχολείο με παλαιστινιακό μαντήλι και κυμάτιζε παλαιστινιακή σημαία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα