ΑΘΗΝΑ
12:31
|
26.02.2024
Το συνδικάτο των ηθοποιών SAG-AFTRA απέρριψε την πρόταση που του δόθηκε από τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ.
Οι απεργοί ηθοποιοί του Χόλυγουντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των στούντιο του Χόλιγουντ και του συνδικάτου ηθοποιών SAG-AFTRA στις ΗΠΑ έχουν ανασταλεί μετά την παρουσίαση της πιο πρόσφατης πρότασης του συνδικάτου προς τη Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP).

Το SAG-AFTRA, το μεγαλύτερο σωματείο του Χόλυγουντ που εκπροσωπεί 160.000 καλλιτέχνες τηλεόρασης και κινηματογράφου, προχώρησε σε απεργία στις 14 Ιουλίου απαιτώντας υψηλότερους βασικούς μισθούς και υπολειπόμενες αποζημιώσεις από τη ροή τηλεόρασης καθώς και περιορισμούς στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην ψυχαγωγία.

Το συνδικάτο παρουσίασε τις τελευταίες του προτάσεις για τα νέα εργασιακά συμβόλαια την Τετάρτη.

«Η τρέχουσα προσφορά του SAG-AFTRA περιλάμβανε αυτό που χαρακτήρισε ως μπόνους τηλεθέασης που, από μόνο του, θα κόστιζε περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια ετησίως – κάτι που θα δημιουργούσε μια αβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση», δήλωσε η AMPTP, η οποία εκπροσωπεί τη Walt Disney, το Netflix και άλλα στούντιο.

Σε ζητήματα όπως οι γενικές αυξήσεις μισθών, οι αποζημιώσεις από τις πλατφόρμες ροής περιεχομένου και τα μπόνους τηλεθέασης, το AMPTP προσέφερε τους ίδιους όρους που επικυρώθηκαν από το Σωματείο Διευθυντών της Αμερικής (DGA) και το Σωματείο Συγγραφέων της Αμερικής (WGA), προσθέτοντας ότι το SAG-AFTRA τους απέρριψε.

Αυτή την εβδομάδα, τα μέλη της WGA ενέκριναν ένα νέο τριετές συμβόλαιο με μεγάλα στούντιο, πέντε μήνες αφότου το συνδικάτο κήρυξε απεργία. Το νέο συμβόλαιο προβλέπει αυξήσεις μισθών, ορισμένες προστασίες γύρω από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και άλλα κέρδη.

Η AMPTP δήλωσε ότι ελπίζει ότι η ένωση ηθοποιών θα επανεξετάσει και θα επιστρέψει σύντομα στις παραγωγικές διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής

Μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου η αργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα